Sosyal Medya Selfie Paylaşımları Yapanlar Daha Mutlu

Yapılan son araştırmalara göre sosyal medya selfie paylaşımları yapmak sanılandan çok daha farklı etkilere sahip. Yapılan bilimsel bir çalışmaya göre insanların kendisini paylaşması aslında önemli bir mutluluk belirtisi.

Human Behaviour and Emerging Techonologies dergisinde yayınlanan makalede Julie Mclean, Yeslam Al-Saggaf ve Rachel Hogg mutluluğu oldukça farklı bir yere çekti.

Sosyal medya selfie paylaşımları

Yapılan çalışmalar sonucunda, “Sosyal medya teknolojisi, mutluluk gibi insan duygularının psikolojik yönlerinin kilit etkileyicisi haline geldi. Önceki araştırmalar, sosyal ağların kullanımı ve mutluluk arasındaki ilişkiyle ilgili karışık bulgular elde etmişlerdi” ifadelerine yer verildi.

Böyle bir çalışmanın ilginç sonuçları da ortaya çıktı. Sosyal medya platformu üzerinden yapılan paylaşımların az beğeni alması negatif etki yaratmıyor. Yani selfie paylaşmak bile başlı başına mutluluk kaynağı.

Yaklaşık olarak 373 katılımcının dahil olduğu bu araştırmada %65 gibi bir kısım selfie paylaşmanın büyük etkileri olduğunu söyledi. Sizce gerçekten de selfie paylaşımı yapmak mutlu hissettiriyor mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version