Sosyal Medya Platformları Yeni Düzenlemeler Getirebilir

Bugünlerde sosyal medya platformları yeni düzenlemeler ile karşımıza çıkabilir. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Ciddi bir popülerliğe sahip olan sosyal medya platformları, devletler ile büyük sorunlar yaşıyor. Sadece Türkiye değil aynı zamanda İngiltere gibi ülkelerde de yine ilginç problemlerin görüldüğü söylenebilir devletlerin sosyal medya platformlarından en büyük isteği genellikle veri akışı ile alakalı oluyor.

Kendilerine istedikleri konuda veri akışı sağlamayan sosyal medya platformları, hükümetler tarafından engel yiyebiliyor. Hatta geçtiğimiz günlerde TikTok, Hindistan’da yasaklanmıştı. Zorluk yaşanan bir diğer konu ise genellikle vergiler ile alakalı oluyor. Dünya hükümetleri sosyal medya şirketlerinden vergi ödemelerini istiyor.

Sosyal medya platformları yeni düzenlemeler ile karşı karşıya

Türkiye, sosyal medya şirketleri ile alakalı düzenleme yapmak isteyen ülkelerden birisi oldu. Hem veri akışı konusunda hem de vergiler ile alakalı sosyal medya devlerine baskı yapıldı. Şimdilik sadece onlara para cezası verildi. Ancak kapatılma riskleri devam ediyor.

sosyal medya platformları

Facebook, Instagram, Twitter ve TikTok gibi devler muhtemelen ilerleyen dönemlerde hem veri gizliliği hem de vergilendirme konusunda yeni önlemler almak zorunda kalacak. Aksi halde hükümetlerin istekleri çok net ve oldukça kararlılar. Hiçbir sosyal medya şirketi herhangi bir devleti karşısına almak istemez.

Bunun farkında olan Türkiye ve Avrupa gibi ülkeler, sosyal medya şirketleri ile alakalı yeni önlemler almaya çalışıyor. Elbette bu durum fazlasıyla tartışma yaratıyor. Muhtemelen önümüzdeki günlerde sosyal medya firmaları kendilerine herhangi bir müdahalede bulunulmadan bazı değişiklikler yapacaktır.

Exit mobile version