Sosyal Medya Platformları Gerçekten Masum Mu?

sosyal medya kuruluşları

Sosyal medya platformları ile ilgili çok fazla iddia ortaya atılıyor. Özellikle de bu tür platformların masum olup olmadığı konusunda henüz net ifadeler yer almıyor. İşte merak edilen bütün detaylar.

Sosyal medya, günümüzün en fazla tartışılan konuları içerisinde yer alıyor. Özellikle de son dönemlerde ABD’de bir online ticaret platformu üzerinden çocuk satışı yapılması herkesi derinden sarstı. Bunun üzerine yoğun bir sosyal medya bombardımanı başladı.

Sosyal medya platformları suçluları barındırıyor mu?

Dijital ortamda özellikle de çocukların çok zor bir şekilde korunduğu biliniyor. Her ne kadar yeni uygulamalar çocukların korunması için önemli teşvikler sunsa bile yine de pek yeterli değil.

Aklınıza gelebilecek neredeyse her türlü oluşumu sosyal medya içerisine bulmak mümkün. Bireysel özgürlükler desteklense bile yine de bazen hayati tehlike yaratabilecek sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Çocukların pornografiye hizmet ettiği ve aynı zamanda narkotik gibi çeşitli kriminal yapıların sosyal medya içerisinde yer aldığı biliniyor. Bu nedenle günümüzde bu tür platformların suç şebekeleri için cazip bir nokta haline geldiğini söyleyebiliriz. Sizce sosyal medya güvenliğini arttırmak için neler yapılabilir?

Exit mobile version