Sosyal Medya Meydan Okumaları Ölümle Sonuçlanıyor

NEW YORK, USA, 25. MAY 2020: TikTok, Chinese video-sharing social networking service Young boy chat on mobile phone. Company logo on screen in background

En büyük tartışma konularından bir tanesi olan sosyal medya meydan okumaları ölümle sonuçlanmaya başladı. Özellikle TikTok gibi platformlar bu konuda kötü bir şöhrete sahip.

Bugüne kadar sayısız sosyal medya meydan okuması ortaya çıktı. Bunlardan önemli bir bölümü TikTok üzerinden yapıldı. Özellikle de çocuklar sosyal medya üzerinden yapılan bu tür meydan okumalara karşı son derece savunmasız.

ABD’de yaşanan bir olay bunu net bir şekilde gözler önüne serdi. Colorado eyaletinde hayatını devam ettiren Joshua Haileyesus, ilginç bir meydan okumaya katıldı. Bu meydan okumaya göre uzun bir süre nefessiz kalmak gerekiyordu. Ayakkabı bağcığı ile kendisini uzun bir süre nefessiz bırakan bu çocuk hayatını kaybetti.

Sosyal medya meydan okumaları tepkilere neden oluyor

12 yaşındaki bir çocuk ayakkabı bağcığı kullanarak kendisini nefessiz bırakmaya çalıştı ve beyin ölümü gerçekleşti. Uzun bir süre beyne oksijen gitmeyince ne yazık ki oracıkta hayatını kaybetti. TikTok platformunda böyle olaylar fazla yaşanabiliyor. Elbette hepsi ölümle sonuçlanmıyor.

sosyal medya meydan okumaları

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde yine bazı TikTok fenomenleri uçurum kenarında tehlikeli gösteriler yapmıştı. Neredeyse ölümle burun buruna geldiler diyebiliriz. Benzer şekilde başka bazı sosyal medya fenomenlerinin tehlikeli gösteriler sonucunda hayatını kaybettiğini biliyoruz.

Yaşanan tüm bu olaylar üzerine TikTok bir açıklama yaptı. Kullanıcı güvenliğinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Tehlikeli olan bazı türleri uygulamadan kaldırıldı. Peki sizce TikTok gibi sosyal medya platformları gerçekten de tehlikeli mi?

Exit mobile version