Sony’den Bir Yenilik Daha! El Konsolu Gelebilir

Sony'nin yeni aldığı bir patent, yeni bir el konsolunun geleceği fikrini ortaya çıkardı.

Sony Interactive Entertainment, yeni bir patent başvurusu yaptı.  Kısacası SIE, mobil oyun seven oyuncular için yeni bir El Konsolu üretecek.

SIE’nin tarafından yayınlanan patent, buna göre iki kontrol kolu ile birleştirilmiş bir sistemi anlatıyor.

DualShock’a Benziyor

PS4’ün DualShock 4’üne benzeyen kontrolör, özellikle “kullanıcının sol ve sağ elleri tarafından tutulan bir sol taraftaki tutma kısmı ve bir sağ taraftaki tutma kısmı” olarak tanımlanıyor.

Patente göre, cihazın dahil edilen çizimleri, “kullanıcı tarafından eğilebilen ve mil kısmının devirme yönünü ve devirme miktarını tespit edebilen bir mil kısmını” içermiyor.

Mobil Cihazarla Uyumlu

Böyle bir cihaz üretilirse, oyunları bulut aracılığıyla oynamak için bir akıllı telefon gerekecek. PlayStation kontrolcüleri Bluetooth aracılığıyla mobil cihazlarla zaten uyumluydu. Patent, PlayStation üreticisi tarafından mobil oyunlara yapılan yeni bir hamle olarak akıllara geldi.

Ekim ayında SIE, “en popüler bayiliklerini” mobil cihazlara uyarlamak için yeni bir iş birimi açtığını belirten iş ilanlarının ardından şirketin mobil operasyonlarını yönetmesi için eski Apple Arcade içerik patronu Nicola Sebastiani’yi atadı.

Ertesi ay, PlayStation patronu Jim Ryan, platform sahibinin Mart 2022’de sona eren mevcut iş yılı boyunca “ikonik IP”sinin bir kısmını mobil cihazlara getirmeyi planladığını doğruladı.

Jim Ryan, “Oyuncuların içeriğimizden nasıl keyif aldıklarını düşünüyorduk.” dedi. Ryan, ‘Oyunculara daha fazla seçenek sunmak için çalışmalar yaptık. Sonunda mobil oyunlar ve uygulamalarla birlikte denemeler yaparak erken bir başarı yakaladık” dedi.

“Mobil, platformlarımızın ötesinde milyonlarca oyuncuya ulaşmak için keşfettiğimiz alanlardan sadece biri”

“PlayStation, akıllı telefon oyunlarına geçiş yapabilen ve AAA oyunlarımızı veya canlı hizmet oyunlarımızı tamamlayabilen çok çeşitli birinci taraf IP’lerden oluşan devasa bir kataloğa sahip. Bazı harika PlayStation serileriyle mobil pazarı keşfediyoruz, bu yüzden lütfen bizi izlemeye devam edin.”

Son zamanlarda klasik PlayStation yarış serisi WipEout’un yeni bir mobil oyun şeklinde geri döndü.

WipEout Rush, 2022’nin başlarında iOS ve Android cihazlarda piyasaya çıkacak. WipEout Rush, tek oyunculu bir hikayeye sahip. Ayrıca  60 gemi içeren kart tabanlı bir yarış oyunu olarak karşımıza çıkıyor.

Exit mobile version