Sony Xperia 5 III çıkış tarihi ve fiyatı

Sony Xperia 5 III büyük olasılıkla çalışmalarda yer alıyor ve selefleri geçecek bir şeyse muhtemelen 2021’in en iyi ve en heyecan verici Sony telefonlarından biri olacak.

Bunun, kendisi henüz piyasaya sürülmemiş olan ancak Sony’nin yılın ana amiral gemisi olma ihtimali bulunan Sony Xperia 1 III’e kıyasla daha küçük, daha ucuz ve her zamankinden daha düşük bir alternatif olmasını bekliyoruz.

Xiaomi Redmi Note 10 çıkış tarihi belli oldu

Şu ana kadar Sony Xperia 5 III hakkında pek fazla bilgi yok, ancak ilk sızıntılar içeri girmeye başladı ve hakkında spekülasyon yapabileceğimiz pek çok şey var. Aşağıda, Sony Xperia 5 III’ün çıkış tarihi, fiyatı, teknik özellikleri ve özellikleriyle ilgili şimdiye kadarki tüm bilgileri bulacaksınız.

Ardından, Sony Xperia 5 II’nin olası en iyi halefi olmasını sağlamak için telefondan istediğimiz temel özelliklerin bir listesini de aşağıya ekledik.

Sony Xperia 5 III çıkış tarihi ve fiyatı

Sony Xperia 5 II, Eylül 2020’ye kadar duyurulmadı ve Ekim’e kadar satışa sunulmadı. Dolayısıyla, bu temelde, Sony Xperia 5 III’ü uzun süre bekliyor olabiliriz, çünkü telefonlar yıllık bir sürüm döngüsüne sahip olma eğilimindedir. Nitekim, Xperia 5 II, Sony Xperia 5’ten neredeyse tam bir yıl sonra indi, bu nedenle bu model aralık için yerinde.

Ancak diğer yandan Xperia 5 III’ün bundan daha erken inebileceğine dair söylentiler var. Bununla birlikte, mevcut çıkış tarihi söylentilerinin her ikisi de ciddi bir tuz yardımı ile alınmalıdır.

İlk olarak AndroidNext tarafından tespit edilen ve Sony’nin yılın ilk yarısında Sony Xperia 1 III’ten önce bir amiral gemisi yayınlayabileceğini öne süren bir Reddit gönderisi var.

Bu telefonun adı yok, ancak Xperia 1 dışında Sony’nin şu anda sahip olduğu tek amiral gemisi serisi Xperia 5. Alternatif olarak, o zamandan beri piyasaya sürülen Sony Xperia Pro hakkında konuşuyor olabilirler, ancak bunu tanımlıyorlar. “normal” bir amiral gemisi olarak, Pro ise oldukça niş bir cihazdır.

Ayrıca Sumahodigest tarafından tespit edilen ve iki Sony amiral gemisinin paralel olarak geliştirildiğini, bunların muhtemelen Xperia 5 III ve Xperia 1 III olduğunu ve yakında piyasaya sürülmesi gerektiğini belirten bir yorum var.

Bu, Sony Xperia 5 III’ün Xperia 1 III ile aynı anda duyurulacağı anlamına gelebilir – bu telefon Şubat ayının sonundan önce bile tanıtılabilir. Ancak bunlar saygın kaynaklar değil, bu yüzden yine tüm bunları bir tutam tuzla ele alacağız.

Xperia 5 III’ü ne zaman görsek, Sony şu anda orada telefon satmadığı için muhtemelen Avustralya’ya inmeyecek. Bununla birlikte, ABD, İngiltere ve diğer birçok ülkede görmeyi umuyoruz.

Sony Xperia 5 III’ün fiyatına gelince, burada bir haber yok. Ancak Xperia 5 II 949 dolar / 799 pound fiyatla piyasaya sürülmüştü. Bu nedenle Xperia 5 III’ün fiyatı benzer olabilir.

Haberler ve sızıntılar

Şu ana kadar Sony Xperia 5 III hakkında çok az şey duyduk, ancak AndroidNext tarafından tespit edilen bir sızıntı (yukarıda bağlantılı) Qualcomm Snapdragon 875’in kullanıldığından bahsediyor – bunun yerine artık Snapdragon 888 olarak piyasaya sürülen bir yonga seti.

Kaynağa pek güvenmesek de, şu anda en iyi Snapdragon yonga seti olduğu için Sony Xperia 5 III’ün Snapdragon 888 yonga setini kullanması muhtemeldir ve Xperia 5 II, mevcut olan en iyi Snapdragon’u kullanır. başlattı.

Spesifikasyonların geri kalanı için sadece gerçekten tahmin edebiliriz, ancak oldukça güvenli bazı varsayımlar yapabiliriz. Örneğin, öncüllerine göre Xperia 5 III muhtemelen 21: 9 en boy oranına sahip olacaktır. Ayrıca, her iki önceki modelde olduğu gibi 6.1 inç 1080 x 2520 ekrana sahip olabilir ve yenileme hızının en az 120Hz olması muhtemeldir.

5G desteği tamamen garantilidir ve muhtemelen en az 8 GB RAM olacaktır (yine önceki modele göre). Ayrıca, önceki modellerin her ikisinde de olduğu gibi, geniş, ultra geniş ve telefoto lenslere sahip üçlü lensli 12MP kamera görebiliriz, ancak eşit olarak bu yön bir yükseltme olabilir.

Gerçekten de, Sony Xperia 1 III’ün artırılmış yakınlaştırma aralığına sahip bir periskop yakınlaştırma kamerasına sahip olabileceği ve Xperia 5 III’ün bu telefonun kamera özelliklerini yansıtması büyük bir olasılık olduğu söyleniyor.

Xperia 1 III’ün daha parlak bir ekrana ve selfie kamerasında daha geniş bir diyafram açıklığına sahip olabileceğini de duyduk, bu nedenle bunlar Sony Xperia 5 III’ün paylaşabileceği diğer iki yükseltmedir.

Çalışmalarda yeni bir Sony Xperia Compact ile ilgili söylentiler de var ve bunun adı dışında tamamen Xperia 5 III olabilir. Ancak kaynaklar şimdiye kadar bunun daha orta sınıf bir telefon olacağını öne sürüyor, bu yüzden şimdilik bunun farklı bir şey olduğunu düşünüyoruz.

Ne görmek istiyoruz

Sony Xperia 5 II harika bir telefon, ancak aşağıdaki öneriler Sony Xperia 5 III’ü daha da iyi hale getirecektir.

1. Bir ekran içi parmak izi tarayıcısı

Ekran içi parmak izi tarayıcıları artık ileri teknoloji telefonların oldukça standart bir özelliğidir, ancak Sony Xperia 5 II’de yoktur. Bunun yerine tarayıcısı sağ kenarda duruyor ve inceleme sürecimiz sırasında bazen sadece telefonu tutarken yanlışlıkla etkinleştirdiğimizi gördük ki bu can sıkıcıydı.

Bu nedenle, tarayıcıyı ekrana taşımak önemli bir gelişme olacaktır ve Sony Xperia 5 III’ün sunmasını umuyoruz.

2. Kablosuz şarj

Kablosuz şarj, diğer bir standart üst düzey özelliktir ve Sony Xperia 5 II’nin sunmadığı başka bir özelliktir. Herkes kablosuz şarjı umursamıyor, ancak bunu yapanlar için yokluğu bir anlaşma kırıcı olabilir, bu yüzden Sony Xperia 5 III ile birlikte sunulduğunu görmek istiyoruz.

3. Daha düşük bir fiyat

Sony, amiral gemisi telefonları için çok fazla ücret alıyor ve Xperia 5 serisi, şirketin en pahalı serisi olmasa da, çok uzak değil.

Bu, bazı alanlarda son teknoloji ürünü olmayan teknolojinin sunulmasına rağmen, Sony Xperia 5 III için fiyatın düştüğünü görmeyi çok isteriz. Ya bu ya da önemli bir özellik, yalnızca yukarıdaki önerilerle değil, aynı zamanda daha keskin bir ekranla da artar.

Exit mobile version