Sony Xperia 1 IV Akıllı Telefonun Görüntüleri Sızdırıldı

Sony Xperia 1 IV akıllı telefonun sızdırılmış görüntüleri, Sony'nin aynı kutulu tasarıma bağlı kaldığını ortaya koyuyor.

Sony Xperia 1 IV akıllı telefonunun görüntüleri ortaya çıktı. Sony’nin Xperia 1 serisi, Japon şirketinin akıllı telefon yapmaktan hâlâ vazgeçmediğini her yıl hatırlatıyor. Sony, her yıl yalnızca bir avuç akıllı telefon piyasaya sürüyor. Şirketin diğer telefonlarından daha fazla ilgi çeken Xperia 1 serisi bu telefonlardan birisidir. Dizideki son model olan Xperia 1 III, geçen yıl Nisan ayında piyasaya çıkmıştı. Şimdi yeni sızıntı bize şirketin bir sonraki amiral gemisi akıllı telefonuna ilk bakışımızı verdi; Xperia 1 IV.

Sony’nin 2022 amiral gemisi Android akıllı telefonu, bugün tüm köşeli, düz kenarlı görkemiyle tüm açılardan gösteren sızdırılmış görüntülerde tasvir edildi. Ayrıca telefonun 2021’den itibaren Xperia 1 III’ün halefi olması bekleniyor. Dahası Sony kararlılığının bir parçası olarak çok kolay tanınabilir.

Sony Xperia 1 IV Tasarımı

Sony Xperia 1 IV’ün sızdırılmış görüntüleri OnLeaks ve GizNext tarafından yayınlandı. Son birkaç nesildir Sony, Xperia 1 serisi için aynı kutulu tasarıma bağlı kaldı. Görünüşe göre bu yıl da işler pek değişmeyecek.

Aşağıdaki resimlerde de görebileceğiniz gibi; Xperia 1 IV, arkada aynı dikey kamera şeridine ve önde çentiksiz ekrana sahip. Bu cihaz Xperia 1 III’ten neredeyse ayırt edilemez görünüyor. Bununla birlikte, Xperia 1 III ile karşılaştırıldığında, Xperia 1 IV’ün arka paneli, iPhone 13 ve diğer yeni Android amiral gemilerinde gördüğümüze benzer şekilde daha keskin, daha belirgin kenarlara sahip.

Xperia 1 IV’nin Diğer Öne Çıkan Özellikleri

Dikey kamera kurulumu, üç kamera modülünü ve bir 3D ToF sensörünü barındırıyor gibi görünüyor. Sağ çerçeve, güç düğmesine gömülü bir parmak izi tarayıcısına, ses tuşlarına ve özel bir kamera deklanşör tuşuna sahiptir.

Sony’nin yeni akıllı telefonunda USB Type-C bağlantı noktası ve SIM tepsisi altta bulunur. Ayrıca üstte 3,5 mm ses jakı vardır. Sony, Xperia 1 III’te bulunan özel Google Asistan düğmesini kaldırmış görünüyor.

Sony Xperia 1 IV’ün 164.7 x 70.8 x 8.3 mm (veya kamera çıkıntısı göz önüne alındığında 9.5 mm kalınlık) ölçülerinde olduğu bildiriliyor. Telefonun, geçen yılki modelle aynı boyutta 6,5 ​​inç düz ekrana sahip olacağı bildiriliyor. Bu noktada Xperia 1 IV’ün donanım özellikleri hakkında pek bir şey bilinmiyor. Ancak önümüzdeki haftalarda telefon hakkında daha fazla bilgi edinmeyi umuyoruz.

Exit mobile version