Sony, PlayStation Now Uygulamasını Kaldırıyor

PlayStation'ın Xbox Game Pass gibi bir uygulama üzerinde çalıştığı bildirildi. Böylece PlayStation Now kaldırılıyor.

PlayStation, Xbox Game Pass gibi bir uygulama üzerinde çalışıyor. Buna göre PlayStation Now, bu yeni hizmet lehine aşamalı olarak yayından kalkacak. Teknoloji devi Sony, yeni bir rapora göre PlayStation’ın rakiplerinden Xbox Game Pass hizmeti üzerinde çalışıyor. Kısacası Sony, PlayStation Plus ve PlayStation Now’ı birleştirecek.

Gelen haberlere göre PlayStation, modern ve klasik oyunlardan oluşan bir kütüphaneye erişim için  “Spartacus” adlı yeni bir uygulama yapacak. Kullanıcılar bu uygulamaya aylık ücret ödeyerek sahip olacak.  Bu, Xbox’ın popüler Game Pass hizmeti için kullanılan modele çok benziyor.

Projeyle ilgili belgeler, yaklaşmakta olan hizmet için üç katman ortaya çıkardı. İlki, PlayStation Plus ile aynı avantajları içeriyor. Daha yüksek bir katman, Game Pass gibi oyun kataloğuna erişim sağlıyor.  Üçüncü katman, demoları, oyun akışını ve bütün PS oyunlarını içeren bir kitaplığa erişimi içeriyor.

Geriye dönük uyumluluğun PlayStation sahiplerinden popüler bir istek olduğu göz önüne alındığında, kütüphaneye eski oyunları tanıtmak için yeni bir hizmet kullanmak cazip bir hamle olarak karşımıza çıkıyor.

PS Now Kaldırılıyor

Yeni hizmetin 2022 baharında piyasaya sürülmesi bekleniyor . Sony böylece mevcut iki abonelik hizmeti PlayStation Plus ve PlayStation Now’ı birleştirecek. Raporlara göre,PlayStation Plus adı kalacak, ancak PlayStation Now bir marka olarak aşamalı olarak kaldırılacak.

Stadia gibi rakipleri pazara girmesine rağmen, PlayStation Now, temel bir PlayStation abonelik hizmeti olarak yetişemedi. Ancak şirket son zamanlarda büyük oyunlar eklemek için adımlar attı.

PlayStation’ın neden Game Pass’e benzer bir hizmete girmek istediğini anlamak çok açık. Xbox’ın abonelik hizmeti, şirket için büyük bir hit oldu. Game Pass’ın Ocak 2021 itibariyle 18 milyondan fazla abonesi var.

Xbox Game Pass, oyun kitaplığına erişimin yanı sıra, kullanıcılara Forza Horizon 5 ve Halo Infinite gibi birinci taraf Xbox oyunlarına bir günlük erişim sunar. Bethesda’dan Starfield gibi gelecekteki oyunlar da Game Pass’e geliyor. Xbox, hem konsol hem de PC için Game Pass artı bulut akışı içeren Ultimate katmanı için ayda 10 ABD Doları veya ayda 15 ABD Doları karşılığında Game Pass abonelikleri sunar.

Exit mobile version