Sony, PlayStation 5’i tamamen parçaladı!

Sony Interactive Entertainment mekanik dizayn departmanı yöneticisi Yasuhiro Ootori‘nin yer aldığı videoda, Playstation 5‘e dair pek çok detay gün yüzüne çıktı.

Daha büyük ebatlara sahip

PlayStation 5 söküm videosunda dikkat çeken ilk detay konsolun ebatları. Eni 104 mm, uzunluğu 390mm ve genişliği de 260mm olan Playstation 5, PS4 konsoluna göre daha uzun bir yapıya sahip. Konsolun ön bölümünde, 1 adet USB Tip C, 1 adet USB Tip A girişi bulunmakta. Arka yüzeyde ise 2 tane Tip A portu ile birlikte Ethernet, HDMI ve güç girişi yer alıyor.

Çıkarılabilir kapaklar

Videoda göze çarpan bir diğer önemli detay da kapaklarının çıkarılabilir olması. Bu sayede kapakları boyamak isteyenler kendi tasarımlarına imza atabilecekler ve muhtemelen ilerleyen dönemlerde bazı oyunlara özel tasarlanmış kapaklar da piyasaya sunulacak.

Geniş havalandırma alanı

Videoda, Playstation 5’in devasa bir havalandırma alanına sahip olduğu ve sıcak hava dalgasını tıpkı bir araba egzozu gibi bu boşluktan dışarı atabildiği ifade ediliyor. Buna ek olarak 120mm x 45 mm’lik bir soğutucu fan sayesinde kuvvetli bir sirkülasyonu sağlandığı da belirtiliyor. Konsolun içinde de, GPU ve CPU gibi birimleri soğuk tutmak için metal bir termal iletken yer aldığı görülüyor.

PlayStation 5’in Teknik Özellikleri

CPU: 8x Zen 2 Cores at 3.5GHz (variable frequency)
GPU: 10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz RDNA 2
GPU Mimarisi: Özelleştirilmiş RDNA 2
RAM: 16GB GDDR6/256-bit
Bellek genişliği: 448 GB/s
Depolama: Custom 825GB SSD
Optik Sürücü: 4K UHD Blu-ray Drive
Genişletilebilir depolama: NVMe SSD Slot

Exit mobile version