Sony PlayStation 5 yeni tasarımıyla 2022’de geliyor

Önceki söylentilere göre, Sony 2023’te 5 nm işlemci ile çalışan ince bir PlayStation 5 modelini piyasaya sürecek iddiası vardı. Ancak DigiTimes’a yakın kaynaklar şimdi Sony’nin muhtemelen 5 nm’lik bir işlemci kullanmayacağını iddia ediyor. Çünkü üretim maliyetleri MSRP’yi çok fazla yükseltir. Bunun yerine Sony, TSMC tarafından üretilen 6 nm AMD yarı özel işlemciyi kullanmak istiyor. Yeniden tasarlanan PS5, 2022’de piyasada olacak.

Sony’nin PS5 konsolu, tedarik sorunlarının en azından 2021’in sonlarına kadar sürmesi bekliyor. Ayrıca bu cihaz için tüm dünya hala oldukça ciddi kıtlıklarla karşı karşıya. Yeniden tasarlanan PS5 bileşenlerinin üretimi 2022’de olacak.

Call Of Duty League yüz yüze turnuvaya geri dönüyor

PLAYSTATION 5 KONSOLUNA 5 NM İŞLEMCİNİN GELMESİ FİYATI ARTIRACAK

Gözden geçirilmiş PS5 için daha mantıklı bir yükseltme, mevcut 7 nm yongalara göre oldukça performans iyileştirmesi olan 5 nm’lik bir işlemci olsa da, endüstri kaynakları 2022’de PS5’in yalnızca TSMC tarafından üretilen 6 nm AMD yarı özel işlemciye sahip olacağını öne sürdü. Şirket ABF alt tabakasında FC-BGA teknolojisini kullanacak. 5 nm’lik bir işlemci, konsolun fiyatını önemli ölçüde artıracak. 1ve talebi zayıflatabileceği için iyi bir fikir olmayabilir.

DigiTimes, ASE Technology Holding’in bir yan kuruluşu olan Siliconware Precision Industries’in (SPIL), Çin merkezli Tongfu Microelectronics ile birlikte yeniden tasarlanan PS5 için temel arka uç birimi kurucuları olmaya devam edecek. Ayrıca birincisinin büyük olasılıkla %30 ve sonrakinin %70’ini işlemeye devam edeceğini belirtiyor.

Tedarik zincirlerinden bahseden DigiTimes, Sony’nin 2021’in 1. çeyreğinin sonuna kadar 7,8 milyon PS5 birimi satmayı başardığını da bildiriyor. Arka uç birimi derleyicileri, hala ayda 7 nm CPU ile yaklaşık 800.000 PS5 konsolunu üretiyor. Devam eden yonga kıtlığı nedeniyle satışların yavaşlaması iddiası var. Bu nedenle 2021’in sonunda satılan toplam birim sayısı yalnızca 10 milyon civarında.

Exit mobile version