Sony PlayStation 5 Tedarik Sorunları İçin Uyarı Yaptı

Sony PlayStation 5 için uyarı yaptı. Tedarik sıkıntısı yaşayan şirket, bu sorunun 2021’in sonlarına kadar devam edeceğini açıklamıştı. Fakat bu tarihi şimdi 2022’ye kadar çektiler. İşte detaylar.

Sony, bazı analistleri PlayStation 5 tedarik sorunu için uyardı. 2022’ye kadar devam edecek bu sorun, PlayStation 5 satışlarını iyi etkilemeyecek. Geçtiğimiz günlerde yeni tasarımının haberini yaptığımız oyun konsolu için şirket, 2 sene daha tedarik sorunu yaşayacaklarını belirtti.

Sony PlayStation 5 tedarik sorunu 2022’de de devam edebilir

Nisan ayının sonlarında, Japon şirket 7.8 milyon cihaz sattığını açıkladı. Yıl sonuna kadar ise 14.8 milyon konsol satmayı planlıyorlar. Şirket, PlayStation 4 modelini ise 115.9 milyon adet sattı. Fakat açıklamalara göre, yüksek oranda taleplere yetişmekte zorlanacaklar.

PlayStation 5, Kasım ayından bu yana tedarik sürecinde zorluklar yaşıyordu. Çıktığı tarihten beri stok sorunu yaşayan şirket, bu durumun ne zaman normale döneceğini açıklamadı. Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Hiroki Totoki, çok fazla talep dolayısıyla tedarik sürecinde dengesizlikler yaşadıklarını belirtti.

Ek olarak Totoki, taleplerin bu yıl da azalmayacağını düşündüğünü söyledi. Ayrıca şuan gerekli cihazları toplayarak taleplere yetişseler de, bu sorunun 2022’de de devam edeceğini açıkladı.

Sony PlayStation 5 için uyardı
Sony PlayStation 5 için uyardı

Sony, taleplere yetişemediğini açıkladı

Genel Müdür Yardımcısı Totoki, şirketin bir an önce taleplere yetişmesi gerektiğini ve ürünün raflarda yer alması gerektiğini ekledi. Şirketin hisseleri, geçtiğimiz yıl yüzde 75 artışın ardından bu yıl Nisan ayından beri yüzde 8 oranında düştü.

Bu sorunun en büyük sebebinin global işlemci sıkıntısı olduğunu söylemişlerdi. Bu sorun çözüm bulana kadar Sony’nin sıkıntısı devam edecek gibi duruyor. Aynı zamanda Sony, aylık aktif kullanıcı da kaybetmeye başladı.

Şirketin bir önceki yılda 114 milyon kullanıcısı vardı. Fakat bu sayı Ocak – Mart ayları arasında 109 milyona düştü. Şirketin rakibi Nintendo ise geçen hafta bileşen eksikliklerinin üretimi etkileyebileceği konusunda uyardı.

Nintendo ise 25.5 milyon adet satış yapmayı hedefliyor. Bu da geçtiğimiz yıldan daha az bir sayı. Fakat Nintendo’nun üretim hedefi 28 ile 29 milyon ünite arasında. Bu yüzden bu konuda Sony kadar sıkıntı yaşayacaklarını düşünmüyoruz.

Epic Games, Sony’ye 200 milyon dolarlık teklif

Exit mobile version