Sony PlayStation 5 İçin Özel Dış Kapak Üretebilir

Sony'nin PlayStation 5'e dış kapak üretmek için yeni patent aldığı iddia edildi.

Sony gözde oyun konsolu PlayStation 5 için dış kapak üretim patenti aldı. PS 5’te yer alan kapakların üretimi Sony’ye ait ve başka bir yerde satılmasına izin vermiyor. Ancak Dbrand firması bu dış kapaklardan üretmeye başlamıştı. Sony de yasal haklarını kullanarak firmanın kapak satışını durdurmuştu.

Dbrand Kapak Satıyor

Ancak Dbrand geçtiğimiz günlerde yeni ürettikleri kapak satışına başladı. Kapak dizaynındaki değişim nedeniyle de Sony şimdilik buna müdahale etmeyi başaramadı. Bu gelişmelerin ardından Japon teknoloji devi Sony de boş durmadı ve PlayStation 5 için dış kapak patenti aldı.

Söz konusu patent başvurusunda ayrıca “bir elektronik cihazın dış yüzeyi için dekoratif tasarım” ifadesi geçiyor. Sayfada doğrudan PlayStation 5’in ön yüzeylerine ait olduğuna dair bir bilgi yer almıyor. Ancak patentte dış kapaklar için farklı renklerde ve dekorlarda olan ürünlere gönderme yapıyor.

Resmi Ürün Satışı Yok

PlayStation 5’in sökülebilen dış yüzeyleri için şu anda resmi ürün satışı bulunmuyor. Alternatif olarak Dbrand isimli bir üçüncü parti firma tarafından üretilip satılan siyah renkte ve “Darkplates” isimli PS5 dış kapakları var. Hatta Sony bu firmaya mahkeme aracalığıyla ihtar çekti. Söz konusu ürünün satışını durdurmaması halinde Dbrand’i mahkemeye vereceğini belirtti.

Şirketin bu patenti almasının ardından PlayStation 5 için özel kapakların satışını yakında görebiliriz. Kişiye özel ve farklı tasarımların müşterilere sunulmasıya Sony büyük bir kazanç elde edecek.

PlayStation 5 geçtiğimiz büyük bir güncelleme yaparak M.2 SSD yuvasının aktif edilmesini sağladı. Bununla beraber konsolda depolama artışı oldu. Sony yaptığı açıklamada ise PS5 için monte edilecek M.2 SSD’nin “PCI-Express Gen4x4 destekli M.2 NVMe SSD” olması, 250 GB ile 4 TB arasında kapasitesi sunması, bir soğutucu taşıması ve 5.500 MB/s ya da üstünde bir sıralı okuma hızı özelliği taşıması gerekiyor.

Sony Renkli DualSense Piyasaya Sürdü

PlayStation 5’in kontrolcüsü DualSense’in,  rengi konsolun kendisiyle uyumlu. PlayStation One dışındaki tüm PlayStation’lar siyah renkle çıktığı için beyazı kontrolcüde görmeye pek alışmamış olabilirsiniz. Sony neyse ki özelleştirilebilir kapaklara göre hızlı davrandı ve farklı renk seçeneklerinde DualSense’ler piyasaya sürdü.

 

Exit mobile version