Sony Mobil Oyunlar için Çalışma Başlattı

Sony, PlayStation imparatorluğunu genişletmek için Android ve iOS'u kullanarak mobil oyun pazarına yönelmek istiyor.

Mobil oyunlar söz konusu olduğunda aklınıza gelen ilk isim Sony değil. Ancak şirket geçmişte PlayStation IP’sinin bir kısmını Android ve iOS’a getirdi. Bu hafta Sony, mobil cihazlar için çok daha büyük planlarını onayladı.

Yıllık yatırımcı gününde yapılan duyuruda şirket, oyun pazarındaki payını yalnızca PlayStation konsollarının dışında artırma planlarını açıkladı (Video Game Chronicles aracılığıyla). 2025 yılına kadar Sony, yeni sürümlerinin yaklaşık yarısının PC ve mobil cihazlara ulaşmasını istiyor.

Horizon Zero Dawn, God of War ve Days Gone bağlantı noktalarının 2021’de yaklaşık 80 milyon dolarlık satış yapmasıyla Sony, oyunlarını PC’ye genişletmede oldukça başarılı oldu. Sony, PC oyunlarının bu yıl 300 milyon dolara kadar gelir elde edeceğine inanıyor. Geçen Temmuz ayında Sony, PlayStation Studios’a bir PC taşıma geliştiricisi ekleyerek bu hedefi iki katına çıkardı.

Ancak işin mobil tarafında Sony’nin büyük planları var gibi görünüyor. 2025 yılına kadar şirket, Android ve iOS’taki mobil sürümlerin PlayStation IP tabanlı yeni orijinal sürümlerin yaklaşık %20’sini oluşturacağını tahmin ediyor. Android’de Sony’nin halihazırda Sackboy serisine dayanan bir koşucu, bir God of War yan ürünü ve birkaç başka uygulaması var. Bu çabalara öncülük eden kişi muhtemelen Apple Arcade’de mobil geliştirme konusunda birden fazla işe alınan ilk kişi olan eski bir lider olan Nicola Sebastiani olacaktır.

Video Game Chronicles’a konuşan Sony Interactive Entertainment Başkanı Jim Ryan, PC ve mobil cihazlara yönelik bu genişletmelerin PlayStation’ın oyun çabalarını “çok dar bir segmentten” “hemen hemen her yerde mevcut olmaya” genişleteceğini söyledi.

Sony Android ve iOS için Planladığı Yeni Mobil Oyunları Nasıl Görünebilir?

Sony, PlayStation Studios’tan mobil oyun sürümleri için planların, mevcut mobil oyun geliştiricileriyle birlikte oyun geliştirmeyi ve kendi stüdyolarını kurmayı içerebileceğini söylüyor. İkincisi, Android ve iOS’ta yerel olarak birkaç mobil oyun piyasaya süren Nintendo’ya benzer bir yol izleyecek. 2021’de Sony, mobil cihazlara “bazı ikonik PlayStation IP’lerini” getireceğini söyledi. Ancak bu duyurudan henüz önemli bir şey gelmedi. Sony’nin God of War oyunu 2018’de piyasaya sürülürken; Sackboy unvanı 2015’e kadar geri geldi.

Sony’nin bulut oyun çabalarını mobil cihazlara da genişletmeyi planlayıp planlamadığı bu noktada belli değil. PlayStation’ın ana rakibi Xbox, Xbox Game Pass aracılığıyla neredeyse iki yıldır mobil oyunculara tam konsol oyunları sunuyor. Sony’nin resmi olarak PlayStation Now olarak bilinen kendi bulut oyun hizmeti var. Ancak hizmet hiçbir zaman mobil oyuncular tarafından kullanılamadı. Bunun yerine, birkaç yıldır yalnızca yerel bir ağdaki bir konsoldan oyun akışı sağlandı.

Exit mobile version