Sony LinkBuds S Kulaklığının Özellikleri

Sony'nin en yeni kulakiçi kulaklıkları Sony LinkBuds S, ses kalitesini konforla dengeliyor. Kulaklarınız için güzel bir şey yapın.

Yılın yarısı bile bitmedi, ancak Sony şimdi yeni LinkBuds serisi altında bizi iki cihazla süsledi. Ortalama pil ömrüne sahip olan ve hiçbir yerde umduğum kadar rahat olmayan son Sony LinkBuds’a karşı genel hoşnutsuzluk meydana gelmişti. Sadece birkaç ay sonra, Sony’nin yeni bir LinkBuds seti ortaya çıktı: LinkBuds S. Bu kulaklıklar, son kulaklıkların açık kulak tasarımından kaçınarak daha geleneksel bir tasarıma sahip. Ancak hafif tasarımı sayesinde çok daha rahatlar. Sony ses kalitesinden ödün vermedi. Sony WF-1000XM4 veya Sennheiser Momentum True Wireless 3’e dayanamayabilirler. Ancak tüm gün boyunca takabilirsiniz. Hatta isteyebileceğiniz kadar iyiler.

Sony LinkBuds S Tasarımı

Sony LinkBuds S, anlaşılır bir şekilde önceki LinkBuds ile karşılaştırılıyor. Ancak daha iyi bir karşılaştırma noktası WF-1000XM4. Yeni LinkBuds, Sony’nin amiral gemisi tomurcuklarının daha küçük, daha az yetenekli bir versiyonu gibi görünüyor ve davranıyor. Bu da kötü bir şey değil. XM4’ler muhtemelen şu anda satın alabileceğiniz en iyi çok yönlü kulaklıklardır. Bu nedenle farklı ihtiyaçları karşılamak için biraz uzlaşmaya yer vardı. Belki de en belirgin olanı XM4’lerin devasa ve ağır olmasıdır.

Bu kulaklıklar, XM4’lerle aynı temel şekle sahip ancak yaklaşık üçte bir oranında daha küçük ve çok daha hafiftir. XM4’lerin her biri 7,3 gramdır. Ancak LinkBuds S kulak başına 4,8 gramdır. Mat plastik muhafazayı kaldırdığınızda, neredeyse içinde hiçbir şey yokmuş gibi geliyor.

LinkBuds S kulak içi tasarıma sahiptir. Ancak kanatlar veya dengeleyici kanatçıklar yoktur. Neredeyse herkesin iyi bir eşleşme bulmasını sağlayan dört farklı silikon uç boyutu elde edersiniz. Dış yüzeyde dokunmatik sensörler var.

Güvenilir bir şekilde dokunmak için yeterince büyükler. Sensörün yanındaki küçük dairesel şekiller, rüzgar sesini azaltması beklenen ağla kaplı mikrofonlardır. LinkBuds S o kadar hafiftir ki kulak kanalınızdaki uç onları yerinde tutar.

Kulaklık başlıkları şarj kutusuna düşer ve güçlü mıknatıslar tarafından yerinde tutulur. Bununla birlikte, kısmen cilt yağlarını ve kulak pisliğini de gizlemeye yardımcı olan kavrayıcı yüzey sayesinde bunları çıkarmak kolaydır. Kasa aynı malzemeye sahip ve biraz daha pürüzlü bir yüzeye sahiptir. Eski OnePlus telefonlarındaki kumtaşı kaplamayı andırıyor. Hiçbir şekilde küçük olmayan XM4’ün kasasından daha uzundur (ancak daha dar).

Ön tarafta bir şarj durumu LED’i var ve tek marka, kapaktaki kabartmalı Sony logosu. Arka tarafta, kasanın bir USB-C bağlantı noktası ve her zaman görmek istediğimiz fiziksel bir eşleştirme düğmesi var. Ne yazık ki, USB-C şarj etmenin tek yolu. 200 dolara bu kulaklıkların kablosuz şarjını alabilirsiniz. Birlikte verilen USB A-to-C kablosu yalnızca birkaç inç uzunluğundadır. Ancak muhtemelen şimdiye kadar yin-yang’dan çıkan USB-C kablolarınız vardır.

LinkBuds S’in Ses Kalitesi

LinkBuds S, Sony’nin serisinde küçük bir yer kaplıyor. Sanırım onlara birinci sınıf orta sınıf diyebilirsiniz. WF-1000XM4 kulaklıkların fiyatı 280$, LinkBuds S’den tam 80$ daha fazladır. Yeni kulaklıkları Sony’nin son LinkBuds’ıyla karşılaştırırsanız, 20$’lık fazla ücret buna değer. LinkBids S sadece daha konforlu olmakla kalmaz; aynı zamanda kulağa çok daha iyi gelir. Hatta XM4’lere karşı iyi rekabet ettiklerini söyleyebiliriz.

LinkBuds S, XM4’lerden daha iyi ses vermiyor. Ancak küçük, hafif paket düşünüldüğünden etkileyicidir. Varsayılan ses profili orta aralıkta çok belirgindir. Bu da LinkBuds S’nin yüksek ses seviyelerinde biraz ezici ses çıkarmasına neden olabilir.

Sony’nin onları biraz zayıf iniş ve çıkışları telafi etmek için bu şekilde ayarladığını varsayıyoruz. Bununla birlikte, ses manzarası izlerimi çok iyi bir şekilde çoğaltıyor. Vokaller net ve sesi açarken bile kayda değer bir bozulma yok. Bas sesini alamasanız da en iyi kulaklıklar bile bunu biraz daha iyi yapar. Aradığınız buysa, daha büyük sürücülü (WH1000-XM5 gibi) kulak üstü kulaklıklar en iyi seçeneğinizdir.

Exit mobile version