Sony, Horizon Forbidden West oyununu PS5’e yükseltme imkanı sunacak

Sony, Horizon Forbidden West PS4 yükseltmelerinde sürpriz bir duyuru yaptı. Son nesil kullanıcılar artık ücretsiz olarak PS5'e yükseltebilir.

Bu haftanın başlarında Sony, Horizon Forbidden West gibi standart PS4 oyununu satın alanlara yeni nesil yükseltmeler sunmayacağını açıklamıştı. Ayrıca kullanıcıların, devam oyununun her iki sürümünü de almak yerine; daha pahalı olan 80 dolarlık Digital Deluxe Edition’ı satın almaları gerektiğini söyledi.

Ancak Cumartesi günü Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan, planlarda bir değişiklik olduğunu duyurdu. Forbidden West oyuncularının oyunlarını ücretsiz olarak PS5’e yükseltebileceklerini doğruladı. Ryan, gelecekte tüm nesiller arası oyunlardan 10 dolar yükseltme ücreti alacağını söyledi.

JIM RYAN HORIZON FORBIDDEN WEST OYUNUNUN PS5 YÜKSELTİLECEĞİNİ AÇIKLADI

Jim Ryan “Perşembe, Horizon Forbidden West’in ve 18 Şubat 2022’de teslim etmek için çalışan muhteşem Guerrilla ekibinin bir kutlaması olacaktı. Ancak, ön sipariş başlangıcında onayladığımız tekliflerin hedefi kaçırdığı çok açık. Geçen yıl, Horizon Forbidden West dahil olmak üzere; nesiller arası lansman oyunlarımız için ücretsiz yükseltmeler sağlama taahhüdünde bulunduk. Pandeminin derin etkisi Yasak Batı’yı başlangıçta öngördüğümüz lansman penceresinden dışarı iterken; teklifimizin arkasında duracağız. Sony PlayStation 4’te Horizon Forbidden West oyununu alanlar PlayStation 5 sürümüne ücretsiz olarak yükseltebilecekler.” dedi.

Yönetici şunları ekledi: “Bugün ayrıca PlayStation birinci taraf özel çapraz nesil oyunlarının PS4’ten PC’ye ve PS5’e 10 dolar değerinde dijital yükseltme seçeneği sunacağını doğrulamak istiyorum. Bu, bir sonraki God of War ve Gran Turismo 7 ile Sony’nin yayınladığı tüm özel PS4 ve PS5 oyunları için geçerli olacak.”

Perşembe günkü haberler, Sony’nin Horizon için planlarıyla ilgili olarak yaptığı önceki bir açıklamayla çelişiyordu.

Geçen Eylül ayında MCV’ye konuşan Jim Ryan, Horizon Forbidden West’in PS4 duyurusu hakkında şunları söyledi:

“Kimse hayal kırıklığına uğramamalı. Bu oyunların PS5 sürümleri, baştan sona PS5 özellik setinden yararlanmak için oluşturulmuştur. PS4 kullanıcılarının PS5 sürümlerini ücretsiz olarak alabilmeleri için bir yükseltme yolumuz vardır. Bu, seçim hakkı olan insanlarla ilgili. Durumdan gerçekten çok memnunum.”

Exit mobile version