Sony Epic Games’e bir kez daha yatırım yaptı

Epic bugün yaptığı açıklamada, Sony 1 milyar dolarlık finansman turunun bir parçası olarak Epic Games’e 200 milyon dolar daha yatırım yaptığını duyurdu. Bir düzineden fazla yatırımcı, Fortnite geliştiricisine 28,7 milyar dolar değer veren finansman turuna katkıda bulundu. Bu, Epic Games’in geçen Temmuz ayında Sony’nin büyük yatırımı sırasındaki tahmini değerinden 10 milyar dolardan fazlası olduğu görüldü.

SONY EPIC GAMES’E YATIRIM YAPTI, ŞİRKET GELİŞTİRMEK İÇİN KULLANACAĞINI SÖYLEDİ

Epic Games CEO’su Tim Sweeney, yatırımdan sonra hala şirketin hâkim hissedarıdır. Bir basın açıklamasında Sweeney, Epic’in yatırımı Fortnite, Rocket League ve Fall Guys’da bağlantılı sosyal deneyimler oluşturma konusundaki çalışmalarımızı hızlandırmaya yardımcı olurken, oyun geliştiricileri ve yaratıcıları Unreal Engine, Epic Online Services ve Epic Games ile güçlendirmek için kullanacağını söyledi.

Finansman turu, Sony’nin Epic’e yaptığı 250 milyon dolarlık yatırımın üzerinden bir yıldan kısa bir süre sonra geldi. Sony CEO’su Kenichiro Yoshida, bugünkü yatırımla aynı zamana denk gelecek şekilde yaptığı açıklamada, şirketin dünyanın her yerinden insanlara yeni eğlence deneyimleri sunmak için işbirliğimizi güçlendirmekten heyecan duyduğunu söyledi.

PS5 güncellemesi yayınlandı! İşte gelen yenilikler…

Bu, Sony ile Epic’in yakın ilişkisinin en son işaretidir. Epic, yeni nesil Unreal Engine 5 motorunu göstermek için Sony’nin PS5 konsolunu kullandı ve Sweeney, iki şirketin PS5’in depolama mimarisini geliştirmek için yakın bir şekilde çalıştığını söyledi. O sırada “Depolama konusunda oldukça uzun bir süredir Sony ile çok yakın çalışıyoruz,” dedi.

Epic’in değerlemedeki artışı, şirketin Epic Games Store için ücretsiz oyunlar ve özel ürünler için yüz milyonlarca dolar harcarken bile geliyor. Bu rakam, iPhone üreticisinin geçen yıl Fortnite’ı App Store’dan çıkarmasının ardından Apple ile devam eden hukuk davasının bir parçası olarak ortaya çıktı.

 

Exit mobile version