Sony, Cyberpunk 2077’yi PlayStation Store’dan çekiyor ve tam iade veriyor

Şirket Perşembe günü yaptığı açıklamada, Sony’nin Cyberpunk 2077’yi PlayStation Store’dan çekeceğini ve oyunu dijital mağazadan satın alan herkes için tam para iadesi vereceğini söyledi. Geri ödeme sürecini başlatmak istiyorsanız, Sony bu siteyi ziyaret etmenizi ve bir talep göndermek için PSN hesabınızda oturum açmanız gerektiğini söylüyor.

Ancak, Perşembe akşamının ilerleyen saatlerinde Sony, geri ödeme formuna erişirken “bazı kullanıcıların sorun yaşadığını” söyledi. Sorun görüyorsanız, daha sonra tekrar deneyebilirsiniz.

Cyberpunk 2077, mağazanın web sürümünde “Cyberpunk 2077” aramasında ortaya çıkmıyor. Oyunun daha eski çevrimiçi listeleme bağlantılarının ardından, oyun mağaza sayfası gösteriliyor, ancak yalnızca istek listesi seçeneği bulunuyor.

 

Oyuncular, sadece bir haftadan biraz daha uzun süredir çıkan Cyberpunk 2077’nin hatalarla dolu olduğunu keşfettiler. Ve oyun PS5’te geriye dönük uyumluluk modunda iyi görünüp performans gösterse de, rutin çökmelere ve bir dizi dikkat dağıtıcı görsel hataya eğilimli. Ancak PS4’te oyun çok daha kötü gidiyor; zayıf performans, düşük kare hızı ve doku hataları sık yaşanan hataların bazıları.

 Cyberpunk PC sistem gereksinimleri

Sony’nin hamlesi, Cyberpunk 2077 geliştirici CD Projekt Red’in PS4 veya Xbox One’ı satın aldıklarından memnun olmayanların para iadesi talep etmeleri gerektiğini söylemesinden birkaç gün sonra geldi. Yine de Sony’nin katı iade politikası nedeniyle, PlayStation Store’dan oyunun dijital versiyonlarını satın alan birçok kişi para iadesi alamadı. (Oyunun Xbox One sürümünü satın alan oyuncular, Microsoft’un daha cömert geri ödeme politikasıyla daha şanslıydılar.)

CD Projekt Red, yatırımcı web sitesinde Sony’nin kararını açıklayan bir not yayınladı. (PDF):

“[Sony’nin kararını açıklama] kararı, SIE [Sony Interactive Entertainment] ile PlayStation Store üzerinden Cyberpunk 2077 satın alan ve şu anda para iadesi isteyen tüm oyunculara tam bir geri ödeme yapılmasıyla ilgili görüşmemizin ardından alındı. PlayStation Store’dan daha önce dijital olarak satın alınan oyunun tüm kopyaları, ilgili alıcılar tarafından kullanılabilir. Oyuncular, oyunun fiziksel sürümlerini perakende ve posta siparişi mağazalarından satın almaya devam edebilir. İster dijital ister fiziksel olsun, tüm kopyalar Şirketten destek ve güncellemeler almaya devam edecektir.”

Sony’nin Cyberpunk 2077’yi PlayStation Store’a ne zaman geri getirmeyi planladığı belli değil. Şirketin notu, oyunun dijital formatında “bir sonraki duyuruya kadar” kullanılamayacağını söylüyor. Microsoft’un oyunu benzer şekilde dijital vitrininden çekip çekmeyeceği veya tam geri ödeme teklif edip etmediği de net değil. Microsoft, henüz bir yorum yapmadı.

Ocak ve Şubat için daha önemli yamalar planlanıyor

Oyunun tüm dijital ve fiziksel kopyaları destek ve güncellemeler almaya devam edecek ve PlayStation sahipleri Cyberpunk 2077’nin fiziksel kopyalarını almaya devam edebilecek. “Cyberpunk 2077’yi PlayStation Store’a en kısa sürede geri getirmek için çok çalışıyoruz” diyor CD Projekt Red.

CD Projekt Red ayrıca Cyberpunk 2077’yi iyileştirmek için yamalar yayınlamayı taahhüt etti. Şirket zaten bir lansman sonrası güncelleme yayınladı ve 13 Aralık tarihli bir açıklamada stüdyo, “önümüzdeki 7 gün içinde başka bir güncellemenin geleceğini” söyledi. Ocak ve Şubat için daha önemli yamalar planlanıyor. Şirket, “Bunlar birlikte, oyuncuların son nesil konsollarda karşılaştığı en önemli sorunları çözecektir” dedi.

 

Exit mobile version