Sony, Bungie’yi Satın Alıyor

Sony Interactive Entertainment, Destiny geliştiricisi Bungie'yi 3.6 milyar dolara satın alacağını duyurdu.

Japon teknoloji devi Sony’den büyük bir hamle geldi. Sony, video oyun geliştiricisi Bungie’yi 3,6 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alacağını duyurdu. Amerika merkezli geliştirici firmanın en bilinen oyunları arasında Destiny ve Halo var.

Ocak ayı başlarına Microsoft da  dev bir anlaşma yapmıştı. Microsoft, video oyun devi Activision Blizzard’ı 68 milyar dolarlık bir anlaşmayla alacağını duyurmuştu. Bu, oyun endüstrisinde gerçekleşen şimdiye kadarki en büyük anlaşmaydı.

Sony Interactive Entertainment, Destiny geliştiricisi Bungie’yi 3.6 milyar dolara satın alacağını duyurdu. Satın alım sonrasında Bungie, Sony Interactive Entertainment’ın bağımsız bir yan kuruluşu olacak. Ayrıca Pete Parsons ve Bungie’nin mevcut yönetim ekibi yönetecek. Bungie, mevcut Yönetim Kurulu tarafından yönetilen çok platformlu bir stüdyo ve yayıncı olarak hizmetine devam edecek.


Ryan bir PlayStation Blog gönderisinde şu açıklamaları yaptı: “Bungie, Sony Interactive Entertainment tarafından tam olarak destek görecek. Ayrıca bu sayede en iyi yaptıkları şeyi yapmalarına olanak tanıyacak. Pete Parsons, Jason Jones ve Bungie yönetim ekibiyle çok zaman geçirdim. Milyonlarca hayranı büyülemeye devam edeceğiz.”

Ürettiği XBox serisi konsollarla uzun süredir Sony’nin arkasında kalan Microsoft geçen ay bilgisayar oyunları geliştiren Acitivison Blizzard’ı 68.7 milyar dolara satın alacağını açıklamıştı.

Salgın hastalık esnasında kuvvetli büyüme gösteren bilgisayar oyunu pazarında hızlı bir konsolidasyon görülüyor. Sektörde birleşme ve satın alma işlemleri büyüklüğünün bu yıl 150 milyar dolara ulaşarak rekor kıracağı tahmin ediliyor.

Bungie,1991 yılında Alexander Seropian ve Jason Jones tarafından kuruldu.  Oyunları arasında Xbox’ın efsane serilerinden olan özellikle Halo ve sevilen online oyun serisi Destiny var. Oldukça köklü bir firma olan Bungie’nin 2000 yılında Microsoft tarafından satın alındığını da hatırlatalım. Son olarak Microsoft çatısı altında 7 yıl geçiren Bungie, 2007 yılında ise şirketi bıraktı.

Exit mobile version