Sony Bu Yıl Çıkacak 22 PlayStation 5 Oyununu Listeliyor

Sony'nin '22 in '22' listesi, Horizon, Elden Ring ve daha fazlası dahil olmak üzere bu yıl PS5'e en çok beklenen oyunlardan bazılarını içeriyor.

2021, Sony ve PlayStation 5 için çok dolu bir yıldı. Çünkü konsol, en yeni Sony konsolunun ilk yılında birçok büyük oyunun piyasaya çıktığını gördü. Call of Duty: Vanguard gibi merakla beklenen yeni oyunların geldi. Ayrıca Deathloop gibi hit oyunların arasında, konsolun pazardaki ilk tam yılı olaylı geçti. Şimdi, 2022’ye girerken Sony; önümüzdeki on iki ay boyunca PlayStation 5 için ufukta çok şey olduğunu gösterdi.

PS5’in ömrünün ilk tam yılında; birçok üst düzey şirketin konsolun geleceği için çok sayıda duyuru ve açıklama yer aldı. Ayrıca yeni nesil deneyimler sunduğuna tanık oldu. Elden Ring gibi uzun zamandır beklenen oyunlar, birçok yeni bilginin ortaya çıktığını gördü. From Software’in en yeni destanı nihayet Şubat ayı için kesin bir çıkış tarihi aldı. Ghost of Tsushima ve Death Stranding gibi PS4’ün popüler oyunları da yeni nesil konsola geçiş yaptı. Şimdi Sony, PS5 için 2022’de yeni oyunlar piyasaya sürecek. “22’de 22” olarak adlandırılan oyunların bir listesini paylaştı.

Sony’nin PlayStation 5 için 2022’de Vereceği 22 Oyun

Önümüzdeki yıl boyunca konsol için piyasaya sürülecek uzun oyun listesi, platformun gördüğü en büyük isimlerden bazılarını içeriyor. Sony’nin kendi Horizon Forbidden West’i listenin başında geliyor. Daha önce bahsedilen Elden Ring, yakında çıkacak olan God of War: Ragnarok, Uncharted: Legacy of Thieves Collection ve Dying Light 2 oyun dünyasının en iyi 5’inde yer alıyor.

Listenin geri kalanında, oyun endüstrisinde 2022’de yeni oyunlar çıkaracak çok sayıda büyük isim yer alıyor. Gran Turismo 7 ve Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin oyunu, gelecek ilk 10 arasına girecek. Listenin bir kısmı, Salt and Sacrifice and Sifu gibi önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek çok sayıda yüksek profilli bağımsız oyun içeriyor. Tam sıralama, yaklaşan oyunları detaylandıran kısa tanıtımların yanı sıra her giriş için şık grafikler ve fragmanlarla doludur.

2021 birçok PS5 oyununun piyasaya çıktığını görürken; aynı zamanda Sony’nin en yeni PlayStation konsolu için ezici talebe ayak uydurma mücadelesinin bir devamıydı. Konsol, elektronik endüstrisini rahatsız eden düşük yarı iletken kaynaklarıyla uğraştığından; Eylül 2020 lansmanından bu yana PS5 satışları sınırlı kaldı. Pek çok hayran PlayStation 5’i edinme konusunda zorluklarla karşılaşmaya devam etti. Ayrıca Sony, konsola sahip olanların 2022 boyunca oynayacak çok sayıda oyuna sahip olmasını sağlıyor.

Exit mobile version