Sony Akıllı Telefon Satışları Şaşırttı: Şirketin Talihi Dönüyor

Bir zamanların en büyük teknoloji firmalarından olan Sony, akıllı telefon satışları ile şaşırtmaya başladı. Şirketin şansı yavaş yavaş dönüyor gibi görünüyor.

Başlangıçta her ne kadar Sony için bir zamanların en büyük teknoloji şirketi denilse bile yine de şu anda dahi bu özelliğini koruyor. Kaliteden ödün vermeyen ve estetiği düşünen yapısı sayesinde uzunca bir süre önemli satış rakamları elde etti. Ancak son zamanlarda eskisi kadar talep görmüyordu.

Sony akıllı telefon satışları artabilir

Eylül ayından itibaren çeyrek dönem verileri incelenen Sony, ilginç detaylara sahip. Bundan bir önceki çeyrekte satış rakamları 600 bin adet olarak belirlenmişti. Bu çeyrek satışları ise yine aynı rakam da kaldı.

Sony akıllı telefon satışları

Sony akıllı telefonları içerisinde önemli bir yere sahip olan Xperia modelleri, bu satışta çok önemli bir yere sahip. Samsung ve Apple gibi firmalar ile kıyaslandığında elbette bu rakam önemsiz görünebilir. Ancak Sony için bunu sabit tutmak bile çok büyük bir anlam içeriyor.

Firmanın tasarımları konusunda geleneksel bir yaklaşıma sahip olması onu en çok gerileten nedenler arasındaydı. Eğer ilerleyen dönemlerde daha farklı tasarımlara yer verirse muhtemelen satış rakamları artacaktır. Sizce Sony ne yaparsa akıllı telefonları daha fazla satar.

Exit mobile version