Sony 4K ve 8K TV’leri CES 2019 Yıldızları Olacak

Sony, geçen yıl New York’ta ilk kez piyasaya sürdüğü Master Serisi dizisini yeniliyor. 2019 CES’te şirket, büyük ekranlara sahip yeni Z9G 8K (LCD) ve A9G 4K OLED TV‘leri tanıttı. Aslında 85 inç ve 98 inç modellerde gelen Z9G için daha büyük olduğu söylenirken, A9G daha standart 55, 65 ve 77 inç boyutlarında olacak.

Sony Algoritmaları 8k İle Geliyor

Sony; 4K içeriğini 8K kalitesine yükseltmek için özel bir algoritma geliştirdiğini iddia ediyor. Sistem daha ​​hassas, ayrıntılı bir yükseltme için 8K veritabanı kullanıyor.

Z9G; LCD TV olduğu için sesin ekrandan geliyor gibi görünmesini istiyor ve ekran panelinin arkasında sürücüleri bulunan Sony’nin OLED’leriyle aynı, etkileyici ses sistemini tam olarak çoğaltamıyor. Sony bunu denemek ve taklit etmek için dört tane öne bakan hoparlör (iki tanesi altta ve ikisi üstte) üretti ve OLED’in Acoustic Surface Audio + teknolojisiyle aynı efekt olacak şekilde kalibre edildiğini söyledi.

Sony’nin son OLED’leri hakkındaki önde gelen şikayetlerimizden biri oldukça durgun yazılım performansı olmasıydı. Bu da elbette ciddi bir donma problemi anlamına geliyordu. Bu durum, Android TV için çok daha büyük bir donma anlamına geliyordu.

Ancak şirket; bu yılki modellerin Android Oreo ile birlikte gönderileceğini ve uygulamalarda ve menülerde gezinirken önemli performans iyileştirmeleri göstereceğini söyledi. Bu konuda şirketin ne kadar ciddi olduğunu hep beraber izleyip göreceğiz.

Exit mobile version