Sonunda Buna Da Zam: Netflix Aboneliği Artık Daha Pahalı

Netflix, önümüzdeki aylarda tüm hesap katmanlarında fiyatları artıracağını, sizin ve ailenizin veya bir süredir aramamış olduğunuz eskilerin en sevdiğiniz şovlara ve filmlere erişimi için para ödeyeceğinizi belirtti.

Netflix Aboneliği Ne Kadar Zamlandı ?

Netflix, ABD’deki 58 milyondan fazla abonesi ve dünya genelinde 137 milyondan fazla abonesiyle internetteki en popüler ücretli video hizmetleri arasında kolayca yer almaktadır ve bu da fiyat artışını ve sermaye artırmanın etkili bir yoludur.

Her hesap düzeyinde fiyatlar 1 ile 2 dolar arasında artacak. Aylık 11 dolarlık plan 13 dolara, 14 dolarlık aylık 16 dolara, 8 dolarlık aylık 9 dolara çıkacak.

Birçoğu, şirketin, geçtiğimiz birkaç yıl boyunca kendi orijinal içeriğine ne kadar para aktığını göz önüne alarak, bir süredir fiyatlarını yükselteceğini düşünüyordu.

Netflix’in yalnızca 2018’de ev yapımı filmler ve TV şovları için 8 milyar dolar harcadığı ve şirketin Ekim’de yeni projeleri finanse etmek için 2 milyar dolarlık daha fazla borç almayı planladığını duyurduğu bildirildi. Netflix’in 2018’de 3 milyar dolarlık negatif bir nakit akışı olduğu ve bunun 2019’da da bekleneceği bildiriliyor.

Netflix’teki yatırımcıların şirketin borcu göz önüne alındığında fiyat artışlarından memnun olmaları muhtemeldir ve bu teori ile uyumlu olarak, bu sabah piyasa açıldığında Netflix hisseleri % 6 arttı.

Exit mobile version