Sonunda Açıklandı: 5G Teknolojisi 2020 Yılında Geliyor

Uzun bir süredir tartışılan 5G ile ilgili artık sona gelindi. Ulaştırma Bakanı tarafından yapılan açıklamalarda; 5G teknolojisinin yakın bir zamanda Türkiye’ye geleceği ifade ediliyor.

Trabzon Valiliği tarafından gerçekleştirilen kahvaltı programında konuşan Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan; Türkiye’deki teknoloji ile ilgili son derece merak edilen sorulara yanıt verdi.

Artık 5G Vakti Geldi

ABD başta olmak üzere tüm Dünya şu an 5G ağ projeleri üzerinde çalışıyor. Dünyanın korkunç derecede büyük bir hızla değiştiği günümüzde, 5G teknolojisinden uzak kalmak hiç de iyi bir fikir değil.

Son olarak Ulaştırma Bakanı, “Her alanda kendimizi göstermemiz lazım.” diyerek konuya giriş yapan Bakan Turhan, 1 ton fındık satıyorsunuz, 1 telefon alabiliyorsunuz. 1 ton fındık, 100 gramlık bir teknolojik ürünün karşılığı. Fındığımızı da üreteceğiz, buğdayımızı da üreteceğiz, gıda sektörü bizim stratejik sektörümüzdür. Kendi kendine yeten sınırlı ülkelerden biriyiz. Bunun her zaman kıymetini bilmeliyiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Exit mobile version