Sonos Ve İkea Symfonisk Akıllı Hoparlörleri Ağustos’ta Geliyor

Sonos ve İkea; gelen bir sızıntıda ortak bir dizi olan Symfonisk akıllı konuşmacılarının bu Ağustos ayında piyasaya sürüleceğini gösteren bir teaser videosu yayınlandı.

Sonos Ve İkea Nasıl Bir Ortaklık Kuracak ?

İlk olarak 2017 yılında ilan edilen ortaklık; Sonos ürünlerini İkea mobilyalarına entegre etmenin sorunsuz yollarını bulmak ve yerleşik ev ses sistemlerine giriş maliyetini düşürmek içindi.


İşbirliği, akış hizmetlerinden çalmayı ve potansiyel olarak Google Asistan ve Amazon Alexa gibi akıllı asistanlara erişme yeteneğini kapsayan“müzik ve sesi”eve taşımaya odaklanıyor.

İkea, geçtiğimiz yıl İsveç’teki Demokratik Tasarım Günleri etkinliğinde, yukarıda da görüldüğü gibi raf olarak kullanılmak üzere tasarlanan bazı işlevsel olmayan prototip konuşmacıları gösterdi. Prototipler ayrıca; hoparlörlere İkea mutfak dolaplarının altına tutturma esnekliği sunan braketlere de sahipti.

İkea ortaklığı; Sonos’un mobilyaya entegre edilmiş konuşmacılar yaratmak için harcadığı tek çaba değil. Ağustos ayında Sonos; Sonos Amp ile çalışmak üzere tasarlanan dış mekan, tavan ve duvar içi “mimari hoparlörler” oluşturmak için ses şirketi Sonance ile işbirliği yaptığını duyurdu.

Exit mobile version