Sonos Roam piyasaya çıkıyor

Sonos‘un bu ayın sonlarında piyasaya çıkacak yeni bir hoparlörü var: Sonos Roam. Tamamen yeni Sonos Roam, dahili bataryası ve Bluetooth bağlantısı olan kompakt, taşınabilir bir hoparlördür. Ancak yine de wifi akışı, çoklu oda özelliği, sesli asistan desteği ve ses kalitesi ile bir Sonos sistem takımı oyuncusu olduğunu belli ediyor.

SONOS ROAM HOPARLÖRÜN TEMEL ÖZELLİKLER

179 $ fiyatıyla Sonos Roam, 6 inçten biraz fazla, hem yükseklik hem de derinlik için kabaca 2,5 inç boyutunda bir küçülme yaşıyor. Bir poundun altında ve mat beyaz veya siyah renk seçenekleri mevcuttur. Bu da Sonos için renk geçişleri açısından eşit. Roam ayrıca IP67 derecelidir, yani etkili bir şekilde su geçirmezdir ve 1 metreye (3,3 fit) kadar derinliklerde 30 dakikaya kadar direnç derecesine sahiptir.

Google Dysonics’i satın aldı

Sonos, mikrofon düğmesi, ses kontrolleri ve oynat / duraklat düğmesi dahil olmak üzere hoparlörün kontrol yüzeyini cihazın bir ucuna yerleştirdi. Bunlar, diğer Sonos hoparlörlerinde bulacağınız gibi dokunmaya duyarlı yüzeylerden ziyade gerçek, dokunsal düğmelerdir. Bu, hareket halindeyken kullanılmak üzere tasarlanmış bir hoparlör için ve dokunmatik kontrollerin yağmur gibi şeylerden etkilenebileceği koşullarda mantıklıdır.

Roam’ın arkasında, şarj için bir USB-C bağlantı noktasının yanında bir güç düğmesi vardır. Ayrıca, hoparlörün tabanında bulunan ve Sonos’un kendi manyetik şarj adaptörüyle (ayrı olarak satılır) veya istediğiniz herhangi bir standart Qi destekli kablosuz şarj cihazıyla kullanılabilen bir alıcı aracılığıyla kablosuz şarj imkanı sunar.

Wifi akışına ek olarak, Sonos Roam, Bluetooth 5.0 aracılığıyla herhangi bir cihaza da bağlanabilir. Aynı zamanda kablosuz bağlantıdayken Apple cihazlarına bağlanmak için AirPlay 2 özelliğine sahiptir ve Spotify Connect ile kutudan çıkar çıkmaz çalışır. Yerleşik pil, Sonos’a göre tam şarjla 10 saate kadar oynatma için derecelendirilmiştir ve ayrıca uyku benzeri bekleme modunda 10 güne kadar pil ömrü sağlayabilir.

TASARIM VE PERFORMANS

Bu, Sonos tarafından piyasaya sürülen en küçük hoparlör ve bu cihaz kategorisi söz konusu olduğunda kesinlikle büyük bir artı. Boyutları, biraz daha uzun bir Red Bull kutusu gibi hissettiriyor, bu da size ne kadar taşınabilir olduğuna dair bir fikir vermeli. Sonos’un yerleşik pilli ilk taşınabilir hoparlörü olan Sonos Move’un aksine, Roam gerçekten bir çantaya atılmak ve ihtiyaç duyduğunuz her yerde yanınızda getirmek üzere tasarlanmış bir şey gibi hissediyor.

Küçük boyutuna rağmen, Sonos Roam etkileyici bir ses sunuyor. İçeride, Sonos’un normalde daha küçük hoparlörlerden kaçan bir sadakatle hem alçak hem de orta sesler sunmaya yardımcı olmak için geliştirdiği çift amplifikatör bulunuyor. Roam, aynı zamanda ses kalitesini net ve bozulmadan korurken, muhtemelen beklediğinizden çok daha yüksek bir ses çıkarır.

SES KALİTESİ OLDUKÇA İYİ

Roam’ın mükemmel ses kalitesinin anahtarlarından biri, sesi aktif ve sürekli olarak çevresindekilere en iyi uyacak şekilde ayarlayan Sonos’un Otomatik Trueplay teknolojisidir. Bu özellik, mikrofonun çalışması için etkinleştirilmesini gerektirir, ancak çoğu ayarda açık olmaya değer ve hem Bluetooth hem de wifi modlarında akış sırasında büyük bir fark yaratır. Bu aynı zamanda hoparlörün yataydan dikey yöne geçerken ayarlama yapmasına yardımcı olur ve Roam’ın bu boyut ve fiyat kategorisindeki diğer hoparlörlere göre ağırlığını ön plana çıkarmasının ana nedenlerinden biridir.

Roam, yalnızca fiyat için ses kalitesine dayalı bir kazanan olacaktı, ancak sahip olduğu ekstra Sonos sisteme özgü özellikler onu gerçek bir kategori lideri haline getiriyor. Bunlar arasında, Roam’ı Sonos uygulaması aracılığıyla wifi akışı için sisteminizde kullanılabilir durumda tutarken pili koruyan bir bekleme modu bulunur (kullanışlı ve ayrıca isteğe bağlı olarak güç düğmesini beş saniye basılı tutup tam anlamıyla gücü kapatmak ve hatta şarjınızı korumak için).

Roam’ın gerçekten harika yeteneklerinden biri, çalma / duraklatma düğmesine uzun bastığınızda sisteminizdeki en yakın Sonos hoparlörünü dinlemek için kullandığınız her şeyin kayıttan yürütmesini geçiren bir geçiş özelliğidir. Bu neredeyse sihir gibi çalışır.

SONOS ROAM 200 DOLARIN ALTINDA

Sonos, ilk seyahat dostu taşınabilir hoparlörünü piyasaya sürmek için uzun süre bekledi, ancak belli ki bu zamanı akıllıca kullandılar. Sonos Roam, 200 doların altında bir fiyata alabileceğiniz en düşünceli tasarlanmış, zengin özelliklere sahip ve en iyi sese sahip taşınabilir hoparlördür (ve bunda çok daha pahalı seçeneklerden daha iyidir). Kullanabileceğiniz bir Sonos sisteminiz olmasa bile, taşınabilir, sağlam bir Bluetooth hoparlör için arama yapıyorsanız bu kolay bir seçimdir.

 

Exit mobile version