Sonic 3 Müziğindeki Değişikliği Hayranları Beğenmedi

Oyunseverler, Sonic Origins'te Sonic 3'ün film müziğinde yapılan değişiklikleri beğenmedi. Sonic Origins, Sonic 3 ve Knuckles'ın yeni müziklerini açıkladı ve hayranlar klasik Genesis oyununun OST'sindeki değişikliklerden memnun değil.

Sonic Origins bu hafta piyasaya sürülmeye hazırlanırken, Sega sonunda Sega Genesis ve Sega CD için klasik Sonic the Hedgehog başlıklarının kesin koleksiyonunu yayınlıyor. Bu koleksiyon sadece bu sevilen oyunları modern platformlara getirmekle kalmıyor; aynı zamanda Nintendo DS için 2011’in Sonic Classic Collection’ından bu yana üçüncü giriş olan Sonic 3 ve Knuckles’ın ilk yeniden yayınını da içeriyor. Ancak bu yeniden yayınlamanın bir bedeli var. Çünkü oyun müziklerinin bir kısmını kaybediyor ve hayranlar şu ana kadar değiştirilen parçaları sevmedi.

Yıllar boyunca, Sonic 3 ve Knuckles’ın neden yeniden yayınlar konusunda serideki ilk iki eserle aynı sevgiyi göstermediği konusunda çok fazla spekülasyon yapıldı. İlk iki başlık hemen hemen her büyük Sega koleksiyonunda yer aldı. Ayrıca derleme, Sonic 3 ve Knuckles 2011’den beri yeniden ortaya çıkmadı. O zamandan beri aşağı yukarı doğrulanan teori, ünlü pop sanatçısı Michael Jackson’ın üçüncü oyunun ve muadili Sonic ve Knuckles’ın müziğe katkıda bulunduğudur. Bu durum da zorluklara yol açmıştır.

Sonic 3 ve Knuckles Müziklerindeki Değişiklik Doğrulandı

Son zamanlarda Sega, Sonic 3 ve Knuckles’ın müziklerinde, özellikle Ice Cap Zone, Carnival Night Zone ve Launch Base Zone gibi sahneler için, Jackson ve ekibi tarafından bestelenen parçalarla herhangi bir ilişkiyi ortadan kaldıracak değişiklikler alacağını doğruladı. Ayrıca, bu yedek parçaların 1997’de piyasaya sürülen PC bağlantı noktası Sonic ve Knuckles Collection’da kullanılan müziğe ve 2019’da keşfedilen Sonic 3’ün prototip versiyonuna dayanacağı da doğrulandı. (Michael Jackson besteledi) meslektaşları, çoğu Genesis prototipinde kullanılan sürümlerin PC sürümünün sürümlerinden daha üstün olduğuna inanıyor.

Ne yazık ki, hayranların prototip Genesis versiyonlarını tercih etmesine ve parçaların dizi bestecisi Jun Senoue tarafından yeniden düzenleneceğine dair söz vermesine rağmen, parçalar çevrimiçi olarak tanıtıldı. Hayranlar Sega’nın parçaları yeniden düzenlemesi karşısında zaten bunalmış durumda. Bu, esas olarak parçaların, oyunun geri kalanının ve diğer Genesis Sonic oyunlarının film müziğine daha çok benzeyen prototip sürümlerinin aksine; tartışmalı PC bağlantı noktasının MIDI sürümlerine en çok benzemesinden kaynaklanmaktadır.

Bu film müziği değişikliğinin tartışmalı olmaya devam edeceği kesin olsa da, Sonic Origins, orijinal oyunlarda, oyunların mobil cihazlarda yeniden yapılanmalarına güç sağlamak için kullanılan motor olan Retro Engine’e taşınması olan birçok faydalı değişiklikle geliyor. Her oyun aynı zamanda yeni animasyonlu ara sahneler ve Sonic Mania’da tanıtılan açılan çizgiyi kullanma yeteneği ile birlikte gelir. Sonic 3 ve Knuckles’ın müziklerinde yapılan değişikliklere rağmen Sonic Origins, oyunları modern platformlarda deneyimlemenin kesin yolu gibi görünüyor.

Sonic Origins, 23 Haziran 2022’de PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One ve Xbox Series X/S için çıkacak.

Exit mobile version