Snapdragon 855 Bomba Gibi Geliyor

Geliştirilmiş performans, 5G desteği ve dahili yapay zeka ile Snapdragon 855; gelecek yıl amiral gemisi Android akıllı telefonların çoğuna güç veren işlemci olacak. Snapdragon 855; 5G, karışık gerçeklik, yapay zeka ve diğerleri dahil olmak üzere önümüzdeki birkaç yıl içinde ortaya çıkması beklenen yeni bir teknoloji dalgasını kucaklayacak şekilde üretildi.

Snapdragon 855 Nasıl Bir Performansa Sahip ?

Qualcomm’un 7 nanometre işlemine dayanan ilk yonga seti olan Snapdragon 855, Qualcomm’un yeni nesil teknolojiye göre yüzde 45 performans artışı sağlayacağı bildirilen yeni Kryo 485 CPU‘ya sahip. Qualcomm ayrıca Snapdragon 845’ten biraz farklı bir mimariye geçti.

Grafik performansı da arttı. Yonga seti, Snapdragon 845 üzerinde % 20 performans artışı sunan ve HDR oyun ve fiziksel tabanlı görüntü oluşturma gibi özellikleri destekleyen yeni Adreno 640 GPU’ya sahiptir. Ayrıca 4K çözünürlüğe kadar telefon ekranlarını ve 2 adet 4K HDR harici ekranı destekler.

İşler karışık gerçeklik için de biraz yükseliyor. Sanal gerçeklikte Snapdragon 855, saniyede 120 kare hızında 8K çözünürlüğe kadar destekliyor. Bu geliştirilmiş GPU, özellikle oyun oynama söz konusu olduğunda, düşen karelerin % 90’ını kesecek algoritmalar olduğu için özellikle yararlı olacaktır.

Daha Hassas Parmak İzi Sensörü

Qualcomm 3D Sonic Sensör ise tüm küçük çıkıntılar ve darbeler de dahil olmak üzere parmak izinizin 3D haritasını oluşturmak için parmağınızdan ses dalgalarını algılar. 3D olduğu için çok daha güvenli ve optik sensör yerine ses dalgaları kullandığı için parmağındaki kirletici maddeleri görebilir.

Öyleyse, öğle yemeğini yeni yudumladıysanız ve parmaklarınız biraz yağlıysa, sensörün kirleticileri görecek ve parmak izini tanımayacak optik sensörlere kıyasla parmak izinizi okuyabilme olasılığı daha yüksektir.

Exit mobile version