Snapchat Yapay Zeka Görüntülerine Etiket Ekliyor

Snapchat yapay zeka ile oluşturulan görüntülere etiket ekliyor. Bu sayede kullanıcılar gerçek ve sahte görseli ayırt edebilecek.

Snapchat Yapay Zeka Görüntülerine Etiket Ekliyor

Yapay zeka ile görüntü oluşturma araçları gelişmeye devam ettikçe hangi görselin yapay zeka tarafından oluşturulduğunu belirlemek de zorlaşıyor. Bu görsellerin yol açabileceği olası krizlere önlem olarak ise birçok sosyal medya platformu önlem almaya başladı.

Meta, mayıs ayında hayata geçireceği yeni uygulama ile yapay zeka ile oluşturulan görüntülere etiket ekleyeceğini duyurdu. Bu konuda önemli bir adım atmaya hazırlanan Meta’dan sonra Snap de AI görüntüleri belirlemeye yönelik etkili bir çözüm sunmaya başlıyor.

Platform, AI tarafından oluşturulan içerikler ile normal içerikleri ayırt etmeyi sağlayan yeni bir etiket sistemini hayata geçiriyor.

Snapchat’te AI Görüntüleri Nasıl Görünecek?

Yukarıdaki görselden de görülebileceği üzere Snapchat’in yeni yapay zeka etiketi, görsele yanında ışıltılar olan bir hayalet simgesi ekleyecek. Simgenin nerede görüneceğinin kullanıcı tarafından belirlenmesi mümkün değil gibi görünüyor ki böyle bir imkân sunulursa görseli yükleyen kullanıcı tarafından simgeyi kaldırmaya yönelik bir işlem yapılabilir.

Snapchat zaten kendi sunduğu yapay zeka araçlarında bu uygulamayı sürdürüyordu ancak bu hamlesi, üçüncü taraf görüntü oluşturma araçlarına da benzer bir işlemin uygulanmasını sağlayacak.

Exit mobile version