Snapchat Yakındakileri Bulma Nasıl Yapılır?

Snapchat yakındakileri bulma işlemini nasıl gerçekleştireceğinizi bu rehberden saniyeler içinde öğrenebilirsiniz.

Snapchat yakındakileri bulma işlemini gerçekleştirerek yakın çevrenizdeki insanlarla her an iletişim hâlinde kalabileceğinizi biliyor muydunuz? Rehberinizde kayıtlı tüm numaraların sahipleri ile Snapchat’te zaten arkadaşsanız eklemek için yeni insanlar bulmak isteyebilirsiniz. Bu durumda yeni insanlar aramaya başlamak için bakılması gereken yer, yakın çevrenizden başka bir yer değildir.

Sosyal medya uygulamaları, insanların hayatına girdiğinden beri iletişim kurma ve sosyalleşme yönteminde büyük bir değişime yol açmaya devam ediyor. Snapchat gibi sosyal medya platformları da değişimin farkında olarak kullanıcıların mümkün olduğunca çok sosyalleşmesini sağlayacak özellikler ve seçenekler sunmaya çalışıyor.

Bu özelliklerden biri de yakınındaki kişileri bulma özelliğidir. Daha fazla arkadaşa sahip olmak isteyen bir sosyal medya kullanıcısı olarak muhtemelen yakınınızdakileri eklemek için hangi adımları takip edeceğinizi merak ediyorsunuzdur. Bu işlemi gerçekleştirmek için Snap Haritası özelliğini kullanacağız.

Snapchat Haritası Nedir?

Snap Haritası (Snap Map), Snapchat’in konum bilgisini paylaşmayı seçen tüm aktif kullanıcıların konumlarını görüntülemenizi sağlayan bir özelliğidir. Dolayısıyla yakınlarda hangi insanların Snapchat kullandığını öğrenmek için kullanabilirsiniz. Uygulama, konum bilginizi kullanarak yakınınızdakileri bulmanıza yardımcı olur.

Bu özellik sayesinde yakınınızdaki insanları sosyal medya uygulamasından arkadaş olarak ekleyebilirsiniz. Örneğin yakınınızda bulunan bir arkadaşınız Snapchat kullanıyorsa onunla direkt Snapchat üzerinden irtibat kurabilirsiniz.

Konumunuzu görerek diğer insanların sizi bulmasını istemiyorsanız Snapchat konumunuzu diğer kişilerle paylaşmanızı engelleme seçeneği de sunar. Güvenliğiniz için dilerseniz konum bilgisini paylaşmaya son verebilirsiniz.

Snapchat Yakındakileri Bulma Adımları

Aşağıda yer alan adımları takip ederek Snapchat uygulaması aracılığıyla çevrenizdeki kişileri bulabilir ve onları arkadaş olarak ekleyebilirsiniz.

İlk olarak Snapchat uygulamasını açın. Daha sonra Snap Haritası’nı açmak için sol alt köşedeki lokasyon simgesine basın. Bunu yaptığınızda eğer uygulamanın konum bilginize erişimi yoksa sizden izin talep edilecektir. Snapchat’in konumunuza erişmesine izin verin.

Haritada bitmojiniz mevcut konumunuzu gösterirken bitmojinizin çevresinde yer alan mavi işaretler ise sıcak noktaları temsil edecektir. Bu sıcak noktalar, yakınınızda başka Snapchat kullanıcılarının olduğu anlamına geliyor. Büyük bir olasılıkla çok kısa bir süre önce o noktada bir kullanıcı Snap çekmiştir.

Bu noktalardan birine dokunduğunuzda yüklenen çeşitli Snap’leri görebilirsiniz. Bu Snap’leri sağa ve sola kaydırdıkça daha fazla kullanıcıya ulaşacaksınız. Bu Snap’leri yükleyen kullanıcılardan hangisi ile iletişim kurmak istiyorsanız onun Snap’i açıkken alt kısımda yer alan “Lensi Dene” butonuna dokunun.

Kullanıcının profilini görmek için oluşturucunun üzerine basın. Bu, sizi Snap’i paylaşan kullanıcının profiline götürecektir. Bu kişi ile irtibat kurmak için o kullanıcıya abone olabilirsiniz.

Snap Haritalar Bilgisayarda Nasıl Kullanılır?

Snapchat’in en önemli özelliklerinden biri olan haritalar özelliğini bilgisayarda kullanmanız da mümkündür. Snapchat yakındakileri bulma işlemini gerçekleştirmek için masaüstü tarayıcı da kullanabilirsiniz.

Haritalar’ı bilgisayarda kullanmak için Snapchat’in web sitesine gidip üst kısımdaki “Harita” seçeneğine basarak uygulamanın haritalar özelliğine erişebilirsiniz.

Sol kısımda yer alan “Mevcut Konum” seçeneğine tıklayarak mevcut konumunuza erişilmesine izin verebilirsiniz. Ayrıca sol bölümdeki arama kutusuna bir konum bilgisi yazarak o bölgede paylaşılan Snap’leri de görebilirsiniz.

Snap Haritalar Bilgisayarda Nasıl Kullanılır?

Snapchat Haritalar ile İnsanlara Nasıl Ulaşılır?

Bulunduğunuz bölgede eğer çok sıcak nokta yoksa yaşadığınız bölgedeki insanları bulmak için haritanın üst kısmındaki şehir adına dokunabilirsiniz.

Bu işlem önünüze daha fazla sıcak nokta getirecek ve dolayısıyla mümkün olduğunca çok insana ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Snapchat’i kullandığınız şehirde eğer çok fazla Snapchat kullanıcısı var fakat sizin olduğunuz bölgede Snapchat kullanan kişi sayısı çok az ise bu durumda yere göre filtreleme seçeneğine başvurabilirsiniz.

Bunun için haritaların alt kısmında bulunan “Yerler” seçeneğine dokunup bulunduğunuz şehirdeki popüler yerlerde paylaşılan Snap’lere göz atabilir ve daha fazla insanla Snapchat üzerinden irtibat kurabilirsiniz.

Snapchat’te Daha Fazla Arkadaş Eklemenin Yolları

Sosyalleşmeye önem veren her insan yeni arkadaşlar edinmek ister. Sosyal medya uygulamaları sayesinde yeni kişiler ile tanışmak oldukça kolay bir hâl alıyor. Platform seçiminiz eğer Snapchat ise aşağıdaki yollara başvurarak uygulamadaki arkadaş sayınızı arttırabilirsiniz.

1. Rehberden Ekleme

Rehberinizden arkadaş eklemek için ekranın üst kısmındaki profil simgesine basın. Daha sonra “Arkadaş Ekle” seçeneğine basıp Tüm Kişiler’e dokunun. Arkadaş olarak eklemek istediğiniz kişinin yanındaki “+” (artı) simgesine basın.

Snapchat’te daha fazla arkadaş edinmek için telefon rehberinizde kayıtlı olan numaraları uygulamayı kullanmaya davet etmeyi düşünebilirsiniz.

2. Arama ile Arkadaş Ekleme

Snapchat’te arkadaş olarak eklemek istediğiniz kişileri uygulamanın arama özelliğini kullanarak bulabilir ve onlara arkadaşlık isteği gönderebilirsiniz. Bunun için ekranın üst kısmında bulunan arama simgesine basıp kişinin adını ya da kullanıcı adını yazın ve “+” simgesine basarak kullanıcıya arkadaşlık isteği gönderin.

3. Hızlı Ekle Bölümünü Kullanma

Hızlı Ekle, arkadaş ekleme ya da arama bölümünde görebileceğiniz bir alandır. Bu kısım, size Snapchat üzerinden yeni arkadaşlar edinme fırsatı tanır. Snapchat’te ortak arkadaş görme rehberinde de değindiğimiz gibi, burada genellikle arkadaşlarınızın arkadaşları gibi kullanıcılar yer alır.

Exit mobile version