Snapchat Paylaşılan Hikayeler Özelliğini Başlattı

Snapchat paylaşılan hikayeler başlatıldı. Kullanıcıların daha fazla arkadaşla işbirliği yapmasına izin verecek. Snapchat, Paylaşılan Hikayeler grubundaki eklemeleri izlemek için otomatik dil algılama ve diğer inceleme araçlarını ekledi.

Snapchat, platforma yeni bir Paylaşılan Hikayeler özelliği duyurdu. Bu özellik, daha önce bir Paylaşılan Hikayeler grubuna eklenmiş olan kullanıcıların, diğer uygulama kullanıcılarını hikayeyi görüntülemeleri ve katkıda bulunmaları için bu gruba davet etmesine olanak tanır. Ancak, Özel Hikayeler olarak bilinen Snapchat Hikayelerinin orijinal sürümü, yalnızca eklenen arkadaşların uygulamadaki hikayeleri görüntülemesine izin verdi. Sosyal medya platformu, eklemeleri izlemek için otomatik dil algılama ve diğer bazı inceleme araçlarını kullanarak grubun içeriğini güvende tutmaya çalıştı.

25 Mayıs Çarşamba günü Snapchat, bir basın açıklamasıyla Paylaşılan Hikayeler’in başladığını duyurdu. Snapchat üyeleri artık bu güncellemeyi uygulamada görecek. Paylaşılan Hikayeler özelliği ile kullanıcılar, kendi Snap eklemeleriyle hikayelere tepki verebilecek veya katkıda bulunabilecek kişileri seçebilecekler. Şirkete göre bu, Snap içerikleriyle bir tür yeni işbirliğine izin verecek.

Snapchat Paylaşılan Hikayeler 24 Saat Sonra Silinecek

Snapchat’teki normal hikayeler gibi, Paylaşılan Hikayeler’e gönderilen Snap’ler de 24 saat sonra silinecek. Ancak normal arkadaş Hikayeleri ve Gruplarından farklı olarak, yalnızca arkadaşlar arasındaki tüm konuşmaları tutmak için bu özellikte herhangi bir sohbet bileşeni olmayacak.

Ayrıca, güvenlik amacını göz önünde bulunduran şirket, kullanıcıların gruptaki eklemeler hakkında bilgi sahibi olmalarını ve Paylaşılan Hikayeler’deki Snap’lerini güvende tutmalarını sağlayan otomatik dil algılama ve yeni topluluk inceleme araçlarının bir kombinasyonunu ekledi.

Uygulama ayrıca, uygulamada engelledikleri biriyle Paylaşılan Hikayelere katılıp katılmadıklarını da kullanıcılara bildirir.

Snapchat bu vesileyle, “Bu, Snapchat kullanıcılarına Paylaşılan Hikayeden ayrılma fırsatı veriyor. Uygulama kullanıcılarının platformumuzda kimlerin içerik paylaştığı konusunda her zaman tam kontrole sahip olmalarını sağlıyor. Paylaşılan Hikayeler, daha önce Snapchat kullanıcılarının bir Hikaye oluşturmasına ve görüntülemek ve katkıda bulunmak için arkadaş eklemesine izin veren bir ürün olan Özel Hikayelerin yeni bir yinelemesidir. Artık, yeni ve geliştirilmiş Paylaşılan Hikayelerimizle, gruba eklenen Snapchat kullanıcıları, tüm futbol takımının, kamp ekibinin veya yeni iş arkadaşlarının eğlenceye katılmasını kolaylaştırıyor” dedi.

Bunun yanı sıra, Paylaşılan Hikayeler özelliği, Snapchat’teki ‘Özel Hikayeler’ özelliğine biraz benziyor. Özel Hikayeler konuma göre daha sınırlı olsa da, Paylaşılan Hikayeler, gruba davet edildiği sürece herkesin katkıda bulunmasına veya katılmasına olanak tanır.

Exit mobile version