Snapchat Ödeme Yapmaya Başlıyor: Ayda 100 Bin Dolar!

Snapchat ödeme yapmaya başlıyor. Program kapsamında platformun kullanılmasını sağlayan sanatçılara 100 bin dolara kadar ödeme yapılacak.

Snapchat Ödeme Yapmaya Başlıyor

Snapchat ödeme yapmaya başlıyor. Snapchat Sounds Creator Fund programı kapsamında popüler şarkıların arkasındaki bağımsız şarkıcılara ödeme yapılmaya başlanıyor. Bu program ile bağımsız sanatçılara her ay 100 bin dolar verilmesi planlanıyor.

Snapchat’in Snapchat Sounds Creator Fund ile ilgili yayımladığı bir blog yazısında bağımsız sanatçıların trendlere ilham kaynağı olması gibi nedenlerden ötürü yeni bir program başlattığını duyurdu. Bu programın amacının ise sanatçıların müzikte bir kariyer yaratmaya ve sürdürmeye devam etmesi için güçlü hissetmelerini sağlamak olduğu belirtildi.

Snapchat Ödeme Yapmaya Ne Zaman Başlayacak?

Snap, ağustos ayından itibaren sosyal medya platformunda daha da çok içerik oluşturulmasını sağlayan en iyi müziklerin arkasında yer alan sanatçılara aylık 100 bin dolara kadar ödeme yapacağını belirtti.

Popüler müzikler ayrıca Snapchat’in sunduğu hizmetlerin de bir parçası olabilecek. Sanatçılardan karşılanması beklenen kriterler arasında ise Amerika Birleşik Devletleri’nde ikamet etmesi ve 16 yaşından büyük olması gibi kriterler bulunuyor. Yasalara göre yetişkin olmayan kişilerin ise ebeveyn iznine sahip olması gerekiyor.

Sanatçılar, programdan yararlanmak için başvuruda bulunamıyor. Program şartlarında programdan yararlanabilecek sanatçı sayısının da sınırlı olduğu ifade ediliyor. Sayının ve ödeme zamanının ise Snap tarafından belirleneceği öne sürülüyor.

Bu programdan daha çok platformda viral hâle gelen müziklerin arkasındaki kişilerin yararlanacağı görülüyor fakat programın ödeme tarafında bütün okların Snap’i göstermesi nedeniyle bununla ilgili bir açıklamada bulunmak doğru olmaz.

Exit mobile version