Snapchat Hikayede Kilit İşareti Nedir?

Snapchat hikayede kilit işareti ne anlama geliyor diye merak mı ediyorsunuz? Bu yazıda soru işaretlerinizi hızlıca gidereceğiz.

Snapchat Hikayede Kilit İşareti Nedir?

Snapchat, 2011 yılında kullanıma açılan bir sosyal medya platformudur. Platformu eğer yeni kullanmaya başladıysanız bazı özelliklerden haberdar olmamanız son derece normaldir. Örneğin Snapchat hikayede kilit işareti gösteriyorsa bunun ne ifade ettiğini bilemeyebilirsiniz ama bunu öğrenmeniz çok zaman almayacaktır.

Bu yazıda kilidin ne işe yaradığını ve kullanım amacının ne olduğunu açıklayarak soru işaretlerinizi gidereceğiz.

Snapchat Hikayede Kilit İşareti Ne Anlama Geliyor?

Snapchat’te hikayenin altında bulunan kilit simgesi, görüntülenen hikayenin özel hikaye olarak ayarlandığını ifade eder.

Özel hikaye, hikayeyi yayımlayan sosyal medya kullanıcısının hikayenin sadece seçilen kişiler tarafından görüntülenmesini sağladığı bir hikaye türüdür. Kısacası, sosyal medya platformunda eğer bir özel hikaye yayımlarsanız bunun hangi arkadaşlarınızın görebileceğini seçebilirsiniz.

Bir hikayede kilit simgesi görürseniz bu muhtemelen Snapchat’teki arkadaşlarınızdan birinin yayımladığı özel hikayeyi görüntülemeniz için seçildiğiniz anlamına gelir.

Snapchat’te bir özel hikaye paylaşırsanız onu görüntülemek üzere seçilmeyen arkadaşlarınız bu hikayenin varlığından bile haberdar olmayacaktır. Özel hikayeyi görüntülemesi için seçmediğiniz kimseye özel hikaye paylaştığınızın bildirimi gitmeyecektir.

Başka bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı özel hikayelerin artık karşınıza çıkmasını istemiyorsanız bunu yapabilecek kişi ilgili kullanıcı olduğundan hikayeyi paylaşan kişiden sizi özel hikayesini görüntüleyebilen kullanıcıların arasından çıkarmasını isteyebilirsiniz.

Bunun haricinde başvurabileceğiniz bir diğer yöntem ise sosyal medya kullanıcısını arkadaşlıktan çıkarmaktır.

Ne var ki bunu yapmak, kullanıcının sadece özel hikayelerini değil, hiçbir hikayesini görememenize ve o kullanıcı ile olan irtibatınızın kopmasına yol açacaktır. Dolayısı ile kullanıcıyı tamamen arkadaşlıktan çıkarmak yerine doğrudan o kullanıcıdan özel hikayelerini görüntüleyebilenler arasından sizi çıkarmasını istemeniz daha doğru olacaktır.

Snapchat’te İzin Verilmeyen Kişiler Özel Hikayeleri Görebilir mi?

Hayır, sosyal medya platformunda sizin seçmediğiniz hiçbir sosyal medya kullanıcısının özel hikayelerinizi görmesi mümkün değildir ancak hikayenizi görmesine izin verdiğiniz bir sosyal medya kullanıcısı sizin izniniz olmadan hikayenizi çeşitli yollarla yeniden paylaşabilir.

Bu ihtimali göz önünde bulundurarak özel hikayeyi görüntülemesine izin verdiğiniz kişileri belirlerken dikkatli olmanızda fayda var. Güvenmediğiniz, hikayenizi yeniden paylaşması yüksek ihtimal olan sosyal medya kullanıcılarını bu listeye dahil etmekten kaçınmanız önerilir.

Exit mobile version