Snapchat Hesabım Kilitlendi, Çözümü Nedir?

Snapchat hesabım kilitlendi, nasıl açabilirim sorusunu soran sosyal medya kullanıcıları için bir rehber hazırladık.

Snapchat hesabım kilitlendi, nasıl açabilirim sorusu, popüler sosyal medya platformunda hesabınıza giriş yapma konusunda sorun yaşayan pek çok kullanıcı tarafından soruluyor. Peki, kullanıcıların hesaplarına girememesine neden olan can sıkıcı sorun nasıl çözülür?

İlk olarak hesabın neden kilitlendiğini anlamak gerekiyor. Hesap kilitlenmesinin en büyük nedeni üçüncü taraf uygulama ve eklenti kullanmaktır. Bazı kullanıcılar Snapchat hesaplarına üçüncü taraf uygulamalar aracılığı ile erişir. Snapchat üçüncü taraf yetkisiz uygulamaları ve eklentileri önermez.

Snapchat algoritması üçüncü taraf uygulama kullanan hesapları tespit eder. Bunun sonucunda ise hesap kilitlenir. Bir diğer neden ise spam ve kötüye kullanımdır. Kötü niyetli kişiler uygulama içerisinde spam yapar ve topluluk kurallarına uymaz.

Bir diğer sebep ise şüpheli faaliyetlerdir. Üçüncü taraf Snapchat botları, kullanıcıları hızlı bir şekilde arkadaş olarak ekleyebilir ve onlara otomatik olarak mesajlar gönderebilir. Snapchat hesabında gerçekleştirilen bu işlem şüpheli faaliyettir. Bunu yaptığınızda da hesabınız kilitlenebilir.

Tıpkı diğer pek çok sosyal medya hizmeti gibi Snapchat de hesap güvenliği için cihazın ve konumun kaydını tutar. Bu sebepten ötürü kullanıcılar bilinmeyen yani yeni bir cihazdan ya da konumdan giriş yapmaya çalıştığında hesap 24 saat süreliğine geçici olarak kilitlenebilir.

Snapchat Hesabım Kilitlendi, Nasıl Açabilirim?

Snapchat Hesabım Kilitlendi-1

Eğer sosyal medya platformundaki hesabınız kilitlendiyse ilk olarak Snapchat ile ilgili üçüncü taraf uygulamaları ve eklentileri silmeniz gerekiyor. Bu işlemi uyguladıktan sonra birkaç saat boyunca bekleyin. Daha sonra hesabınıza tekrar giriş yapmayı deneyin.

Muhtemelen hesabınız otomatik olarak açılmış olacaktır fakat açılmama ihtimali de mevcut. Eğer uzun süre boyunca hesabınız açılmazsa “Unlock” butonuna dokunun. Tüm bunlara rağmen can sıkıcı problem devam ediyorsa Snapchat destek ekibi ile iletişime geçebilirsiniz.

Bir daha söz konusu sorun ile karşılaşmamak için uygulamanız gereken bazı adımlar bulunuyor. Öncelikle telefon numarası ve e-posta doğrulaması yapın. Böylece algoritmaya gerçek bir kişi olduğunuzu gösterirsiniz. Kötüye kullanım ve şüpheli davranışlar genellikle doğrulanmamış hesaplar üzerinden yapılır.

Snapchat’in hizmet şartlarına ve topluluk kurallarına uymalısınız. Hizmetin politikalarını ihlal etmeniz hâlinde hesap kilitlenmesi gibi problemler ile karşılaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra güçlü bir şifre oluşturun. Ayrıca Snapchat Streak ne demek, nasıl yapılır sorularını cevapladığımız yazıya bakabilirsiniz.

Exit mobile version