Snapchat Engel Kaldırma Nasıl Yapılır?

Snapchat engel kaldırma işleminin nasıl gerçekleştirileceğini açıkladığımız bu rehberde Snapchat'in sınırlamalarını da öğreneceksiniz.

Snapchat Engel Kaldırma

Snapchat engel kaldırma adımlarını takip ederek yanlışlıkla engellediğiniz ya da size artık rahatsızlık vermeyeceğini düşündüğünüz kişinin engelini kaldırabilirsiniz. Bu, Snapchat tarafından sosyal medya kullanıcılarına verilen haklardan biridir. Nasıl ki birini sizi rahatsız ettiği gerekçesi ile engelleyebiliyorsanız o kullanıcının engelini de daha sonra yine isteğe bağlı olarak kaldırabilirsiniz.

Bu sosyal medya platformunda birini engellemeniz hâlinde o kişinin hesabı size gizlenir. Aynı şekilde sizin hesabınız da ona gizlenir. Bu durumda o kullanıcının adını aratıp engelini kaldıramazsınız. Bunun yerine Snapchat ayarlarından engellenen kullanıcılar listesine gitmeniz gerekiyor.

Snapchat Engel Kaldırma Adımları

Snapchat’te bir sosyal medya kullanıcısını engellediğiniz zaman sosyal medya platformunda o kullanıcı ile aranızdaki tüm iletişim son bulur. Bu, kullanıcının arkadaş listenizden de kaldırıldığı anlamına gelir. Bu nedenle bir kullanıcının engelini kaldırdıktan sonra o kullanıcının adını Snapchat’in arama bölümünden aratmanız ve o kişiyi tekrar arkadaş olarak eklemeniz gerekir.

Bunun için üst kısımda yer alan arama alanına kullanıcı adını yazın. Kullanıcının avatarının yanında yer alan “Ekle” butonuna basarak kullanıcıyı arkadaş olarak ekleyin. Bu kişinin hesabı eğer herkese açık bir hesap değil ise arkadaşlık isteği göndermiş olursunuz. Kullanıcının arkadaşlık isteğinizi onaylaması hâlinde o kullanıcı Snapchat’teki arkadaş listenize yeniden eklenmiş olur.

Son olarak Snapchat’te bir kullanıcının engelini kaldırmadan önce o kullanıcıyı yeniden engellemek için belirli bir süre beklemeniz gerekebileceğini unutmayın. Bu, sosyal medya platformunun spam önlemek için aldığı tedbirlerden bir tanesidir.

Birinin engelini kaldırır ve yeniden eklemeye çalışırsanız da Snapchat size bu konuda bir süre kısıtlaması uygulayabilir. Bu bekleme süresi 24 saate kadar varabilir. Dolayısıyla engelini yeni kaldırdığınız bir sosyal medya kullanıcısını yeniden arkadaş olarak eklemek için 1 gün beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Exit mobile version