Snapchat, Apple’ın yeni gizlilik düzenlemesine formül arıyor

Raporlara göre, fotoğraf paylaşım uygulaması Snapchat ana şirketi Snap, Apple’ın memnuniyetsizliğe neden olabilecek bir hareket olan iPhone’un yeni gizlilik düzenlemelerini nasıl atlayacağını düşünüyor. Önümüzdeki haftalarda Apple’ın, uygulamaların açık rızaları olmadan iPhone kullanıcılarından veri toplamasını yasaklayan yeni gizlilik kuralları getirmesi bekleniyor. Apple’ın gizlilik politikasındaki bu değişiklikle ilgili olarak, reklamverenler ve uygulama geliştiricileri bunun mobil reklamcılık sektörüne milyarlarca dolara mâl olacağı konusunda uyardılar. Bunun nedeni, çoğu iPhone kullanıcısının “izlenmemeyi” seçebilecek olmasıdır.

Oppo F19 akıllı telefonunu tanıttı

SNAPCHAT, APPLE’IN KURALLARINI İHLAL ETMEDEN BİR ÇÖZÜM BULAMAZ

Sonuç olarak, birçok uygulama geliştiricisi ve teknoloji şirketi yeni yasalara uymanın yollarını arıyor. Bir çıkış yolu bulmaya çalışan tüm Amerikan şirketleri arasında Snap en büyüğü. Uzmanlara göre Snap, Apple’ın kurallarını ihlal etmeden Apple’ın yeni düzenlemelerinden kaçamaz.

Dahili bir belge Snap’in, insanların IP adresleri de dahil olmak üzere reklam kampanyalarına yanıt verip vermediğini analiz eden şirketlerden veri toplamayı umduğunu gösteriyor. Snap, bu verileri, kullanıcıları tanımlamak ve izlemek için zaten sahip olduğu verilerle birlikte kullanacaktır. Bu teknoloji “olasılıksal eşleştirme” dir.

SNAP İZLEME UYGULAMASINI DURDURACAK

Snap’e göre, “olasılıksal eşleştirme” programı birkaç aydır çalışıyor. Şirket, Apple’ın yeni politikasının etkisini test etmek için bu programı çalıştırıyor. Ancak Snap, Apple’ın yeni politikası yürürlüğe girdikten sonra programı durduracağını iddia ediyor. Bunun nedeni, böyle bir sistemin düzenlemelere uymamasıdır.

SNAP, APPLE’IN YENİ POLİTİKALARINA SAYGI GÖSTERECEĞİNİ İDDİA EDİYOR

Snapchat şunları söyledi: “Apple’ın yakında yayınlayacağı yönergeleri destekliyoruz ve takip edeceğiz çünkü her zaman reklamın tüketici gizliliğine saygı duyması gerektiğine inandık. Şu anda birinci sınıf ürünler sunmamızı ve topluluğumuza gizlilik öncelikli bir deneyim sunmamızı sağlamak için bir dizi gizlilik merkezli kısa vadeli ve uzun vadeli çözüm tasarlıyoruz.”

Snap, ileriye baktığımızda, birçok şirketin bireysel kullanıcıları izlemeyi yasakladığını biliyor. Ancak birçok reklam teknolojisi şirketi gibi Snap, “kullanıcı tabanında” veri toplamanın kuralları ihlal etmeyeceğini söyledi. Ancak bazı uzmanlar bu görüşe katılmıyor. İPhone kullanıcıları takip edilmemeyi seçerse verilerinin toplanmaması gerektiğini söylüyorlar.

Yanıt olarak Apple yorum yapmayı reddetti. Ancak Apple’ın ilkesi şöyle diyor: “Geliştiriciler, cihaz verilerini toplamak ve üçüncü taraflara göndermek için uygulamalarında analiz yazılımını kullanamazlar. Ayrıca, ne geliştiriciler ne de uygulamalar cihazı tanımlamak için herhangi bir cihaz tanımlayıcı kullanamaz. “

Exit mobile version