SM Pro Audio V-Machine

 Bir MIDI klavye ve V Machine ile istediğiniz seslerle sahne performansını süsleyebilirisiniz

Sm Pro Audio ismini son dönemlerde sıklıkla duymaya başladım. özellikle V Machine ve V Rack ürünleri dikkatimi çekti. V-machine  müzisyenlerin ya da  DJ”lerin  sevdikleri plug-in”leri yanlarında taşımalarını, stüdyoda, konserlerde kullanmalarını sağlayan; bilgisayar olmadan direkt plug-in”leri kendi başına  çalıştırabilmeleri  için  üretilmiş  VST/VSTI hardware playback modülüdür.
  V-Machine,  hazır yüklenmiş plug-in”lerle beraber geliyor. Windows, Mac OS X (Beta) ve Linux (future support) uyumlu yazılımı sayesinde, enstrüman ve efekt yüklemekle uğraşmak istemeyenler, işe hemen koyulabilirler.  Hemen, MIDI controller”ınızı bağlayıp, V-Machine”ı çalıştırmanız yeterli.

Sağlam diyebileceğim bir kasa üstünde geniş bir LCD ekran ve 8 adet buton, arkada bir volume kontrollü kulaklık çıkısı, bir Audıo in(1/8 jack ), stereo çıkış, 3 USB girişi, bir MIDI in ve de elektrik girişi mevcut.

önce bağlantıları yapıp yazılımı bilgisayara yükledikten sonra cihazı açtım. V-Machine”de hemen bir fan sesi belirdi. Sessiz bir ortamda oldukça belirgin bir fan sesiydi. ‹çinde IK Multimedia SampleTank 2.5 SE sürümü seslerin yüklenmiş olduğunu gördüm. Yazılım ile senkronize etmeye çalışmam biraz zaman aldı. Daha sonra ücretsiz VSTI plug-in”lerden bir soft synth senkron edip, V Machine içinde bulunan 1 Gb”lık flash belleğin içine attım ve artık synth dosyası V Machine”in  içindeydi. Preset ve seslerle birlikte.bilgisayardan bağlantıyı çıkardım ve tek bir kutuda bir kaç VST instrument artık her stüdyoya, sahneye gidebilir hale geldi. ‹sterseniz sahnede enstrümanınızı stereo girişinden girip (1/8 jack ) istediğiniz bir plugin”den geçirebilirsiniz (comp, eq, reverb, delay vs.). Ben internet”ten ücretsiz  vocoder plugin”i indirdim ve artık sahne için bir vocoder elimin altındaydı.

V- Machine sayesinde özellikle  klavye çalanlar klavyelerinde olmayan fakat stüdyoda kullandıkları sesleri sahnede de kullanabilme lüksüne sahip olacaklar. Bir MIDI klavye ve V Machine ile istediğiniz seslerle sahne performansını süsleyebilirisiniz.

özellikleri
• Windows Plugin ana sistem için harici donanım (VST araçları ve efektleri)
Sentez yaratarak onları efektlerle donatmak
• Birden fazla VST, birbiri ile kombine edilebilir
• Tüm efekt ve sentez zincirleri gecikmeli olmadan değiştirilebilir (aksama olmadan)
• Herhangi bir USB sürücüsü ile yazılım örnekleri deneyebilir, içeriklerini ayırabilirsiniz
• Neredeyse her MIDI kontrolü V-Machine”e bağlayabilirsiniz
• MIDI öğrenme fonksiyonları
• Yazılım koruyucu donanımlar için USB girişi

Teknik özellikler
• 1 Ghz CPU 0
• Plugin” ler için 1GB Flash Memory
(flaş hafıza)
• 512 MB RAM • 24Bit / 192khz DAC

Bağlantılar
2 TRS outputs 1 MIDI input 1 audio input (1x mini jack 3.5mm stereo)
• 1 kulaklık çıkışı • Bilgisayar ile bağlanmak için USB
• Yazılımı koruyucu donanım ve/veya kontroller için 2 USB girişi • 12V elektrik girişi

Yazılım
Windows, Mac OS X ve Linux ile uyumlu kontrol konfigürasyonu ile yollanmaktadır.
Kullanıcılar V ürünlerine transfer yapmadan önce en çok sevdikleri VST/VSTI plug-in”lerini ses denetimi, ses seti yaratmak, ve tuş sıraları/önceden belirlenmiş hafıza işlemlerini yapmak için bilgisayarlarına tek başlarına kullanım için yükleyebilirler
Plug- in”lerinizi V- Machine”e transfer etmek çok kolay: Hızlı bir USB kablosu, USB disk  veya USB donanımı ile donanım ünitelerine gerekli olan tüm kullanıcı bilgileri, hafızadaki bilgiler ve tabii ki plug-in”ler  aktarılabilir.

Artıları: Küçük kompakt tasarım
Geniş LC ekran
Taşınabilir vst/vstı player
Kulaklık çıkışı

Eksileri:
fan sesi
Zayıf  manüel (kitapçık )
Ufak bellek (1gb)
             
Kullanışlı ve pratik olan V Machine yakın bir zamanda bir çok müzisyenin  tercih edeceği bir cihaz olmaya aday.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version