Slack Kullananların Bilgisayarına Uzaktan Erişim Sağlanabiliyor: Yeni Uyarı

Dünyanın en büyük iş platformlarından bir tanesi olarak bilinen Slack kullananların bilgisayarına uzaktan erişilebiliyor. Firmanın bu konuda ciddi sorunları var. İşte konuyla ilgili merak edilen bütün detaylar.

Uzaktan kod çalıştırmaya olanak sağlayan güvenlik açığı, bugünlerde birçok hacker tarafından kullanıma açık. Özellikle de ağ bağlantılarına kolayca sızamayan hackerlar bu sistemi düzenli olarak kullanıyor. Her ağ bağlantısı kullanıcılarla aktif bir birleşme sağlamakta zorluk yaşayabiliyor. Bu nedenle hackerların yeni gözdesi uzaktan kod erişimi sağlamak.

Slack kullananların bilgisayarına erişim büyük sorun yaratıyor

Güvenlik açığını keşfeden ve paylaşan bir HackerOne kullanıcısı, durumu hemen Slack platformuna bildirdi. Bu durum platforma hızlıca müdahale edilmesini sağladı. Şimdi ise geldiğimiz şu noktada Slack yeniden güvenliği sağladı.

Slack büyük güvenlik açığı

HackerOne’da yer alan detaylara bakılırsa hacker’lar, saldırıyı yalnızca bir kişiye yaptı ve onun bilgilerine sızmayı başardı. Firma tarafından bu kişiye  yalnızca 1.750 dolar verildi ve bu tepkiyle karşılandı. 20 milyar dolar gibi bir değere sahip olan Slack için küçük bir rakam.

Slack durumu düzeltmek için uzaktan kod çalıştırılması esasına dayalı güvenlik sorunlarını kritik seviyeye çıkardı. Böylece Hacker 5000 dolar ödül alabildi. Peki siz Slack platformunu güvenilir buluyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version