Sizin İçin En İyi iPad Hangisi?

Apple, 10.2 inç iPad ve yeni iPad mini ile size, son derece yetenekli iki alternatif sunuyor… Peki sizin için en iyi iPad hangisi? Gelin birlikte inceleyelim...

2021 yılı boyunca bolca iPad tanıtımı oldu. Bu alanda tüm modeller tek tek güncelleme aldı. Beklentilere yönelik yanıtlar çok daha iyi hal aldı. Bunu sadece biz değil, birçok otorite dile getiriyor, Apple’ın tablet ekosisteminde artan rekabete iyi yanıtlar verdiği görülüyor.

Bununla birlikte tabletlerin genel itibarıyla stant formundaki tasarım çizgileri ya da farklı monitör-vari yenilikleri Apple’ın pek fazla ilgisini çekmiyor, bu alanda teknoloji şirketinin klavye-mouse ikilisini iPad’e entegre etmeyi daha çok sevdiğini görüyoruz. Son dönemde dokunmatik ekran kalemi de tüm iPad’lerde kullanılır duruma geldi. Böylelikle herhangi bir Apple marka tablet satın aldığınızda sadece parmaklarla ekrana dokunarak; işlemlerle haşır neşir olma zorunluluğu yerini aksesuar alternatiflerine bıraktı.

Bu kapsamda yazılımsal yenilikler de geldi. Ayrıca ütüncül bir yaklaşımla beraber iPad tercihi çok daha neşeli bir noktaya çıktı. Peki son dönem iPad’ler arasında size en uygunu hangisi? 10.2 inç iPad mi yeni iPad mini mi? İşte bu sorunun yanıtını arıyoruz…

10.2 inç iPad

Apple’ın en popüler iPad modeli daha da yüksek bir performans ve gelişmiş özellikler sunuyor. 10.2 inç iPad, olağanüstü değer sunan A13 Bionic, Ana Sahne ve True Tone’a sahip.

Başlangıç fiyatı 4799 TL olan yeni iPad, TrueTone özellikli 10.2 inç Retina ekrana sahip. Aynı zamanda Ana Sahne özellikli 12 MP ultra Geniş ön kamerası var. Dahası Apple Pencil (1. nesil) ve Smart Keyboard desteği mevcut. Bununla birlikte kullanıcı dostu iPadOS 15’e ve önceki nesle göre iki kat daha büyük depolama alanıyla geliyor.

Yeni iPad, önceki nesle göre yüzde 20 performans artışı sağlayan güçlü A13 Bionic çip ile donatılmış olarak geliyor. Bu, yeni iPad’in en çok satan Chromebook’a göre 3 kat ve en çok satan Android tablete göre 6 kat daha hızlı olmasını sağlıyor.

Bu ek performans, kullanıcıların en hesaplı iPad’de gelişmiş uygulamaları ve oyunları sorunsuz bir şekilde çalıştırmalarını sağlayacak. A13 Bionic çipteki Neural Engine, iPadOS 15 ile gelen ve bir fotoğraftaki metinleri tanıyarak kullanıcıların bu metinler üzerinde işlem yapmalarına imkan veren Canlı Metin özelliği gibi yeni nesil yapay öğrenme özelliklerine de güç katıyor.

Ana Sahne özellikli 12 MP ön kamera

Yeni 12 MP Ultra Geniş ön kamera ve Neural Engine sayesinde iPad Pro’daki Ana Sahne deneyimi, kullanıcıların daha da çekici görüntülü görüşmeler yapabilmesi için şimdi iPad’de de sunuluyor. Kullanıcılar hareket ettikçe Ana Sahne özelliği süjeyi kadrajda tutmak için otomatik olarak pan yapıyor. Başkaları katıldığında kamera onları da algılıyor ve görüntüyü onları da konuşmaya katacak şekilde kolayca uzaklaştırıyor. Ana Sahne özelliği FaceTime’da olduğu gibi üçüncü taraf görüntülü arama uygulamalarında da görüntülü görüşmeleri daha doğal hale getiriyor. İster sevdiklerinizle hasret gidiyor ister iPad’inizi bir uzaktan öğrenim ortamında kullanıyor olun, Ana Sahne özelliği bağlanma deneyimini hiç olmadığı kadar çekici hale getiriyor.

10.2 inç ekran

True Tone ilk kez iPad’in etkileyici 10.2 inç Retina ekranına geliyor. Yeni, yükseltilmiş ortam ışığı sensörü, ekran içeriğini odanın renk sıcaklığına göre ayarlayan True Tone özelliğini destekliyor. Yeni iPad’deki True Tone resimlerin daha doğal görünmesini sağlıyor ve kullanıcılara tüm ışık koşullarında daha rahat bir görüntüleme deneyimi sunuyor.

İki kat daha büyük depolama alanı

İnce ve hafif tasarımı ve Cellular model seçeceğiyle; 3 iPad kullanıcılara evde veya hareket halinde çalışma, öğrenme ve bağlanma özgürlüğü veriyor. Yeni iPad’in en küçük kapasiteli modeli 64 GB; yani önceki nesle göre iki kat daha büyük depolama alanıyla iPad kullanıcılarına daha da fazla değer veriyor. Daha fazla uygulama, oyun, fotoğraf ve video depolamak isteyen kullanıcılar için 256 GB seçeneği de mevcut.

Fiyatlar ve Bulunabilirlik

iPad’in Wi-Fi modelleri 4799 TL; Wi-Fi + Cellular modelleri 6699 TL başlangıç fiyatıyla, gümüş ve uzay grisi renk seçenekleriyle satışa çıktı. Yeni iPad’in en küçük kapasiteli modeli 64 GB, yani önceki nesle göre iki kat daha büyük depolama alanına sahip. 256 GB kapasiteli bir seçeneği de mevcut.

Yeni iPad mini

iPad mini tam ekran tasarımı, A15 Bionic çip, Ana Sahne, 5G ve daha fazlasına sahip. Ayrıca yeni iPad mini dört renk seçeneğiyle (pembe, yıldız ışığı, mor ve uzay grisi) geliyor. İPad mini dar kenarlı ve daha büyük bir 8.3 inç Liquid Retina ekrana sahip olmasına rağmen; aynı kompakt boyuta sahip. 500 nit parlaklık, P3 geniş renk yelpazesi, yansıma önleyici ekran kaplaması, True Tone ve tam laminasyon gibi gelişmiş teknolojilerle, görseller ve videolar daha canlı hale geliyor. Ayrıca camın yüzeyinden taşıyor gibi duruyor. Yatay modda stereo ses sunan yeni hoparlörler; yeni ekranla birlikte harika bir film izleme deneyimi ortaya çıkarıyor.

Tam ekran tasarımı, Touch ID’nin iPad mini’nin üst düğmesine taşınmasıyla mümkün hale geldi. Touch ID, iPad mini’nin kilidini açmak, uygulamalarda oturum açmak veya Apple Pay’i kullanmak için; kullanıcıların bildiği ve çok sevdiği kullanım kolaylığını; güvenli kimlik doğrulama imkanını veriyor. İPad mini şimdi, kablosuz şarj ve eşleşme için; iPad mini’ye manyetik olarak yapışan Apple Pencil (2. nesil) için de destek veriyor.

A15 Bionic

Tüm gün süren pil ömrü sağlayan olağanüstü verimli bir tasarıma sahip yeni A15 Bionic çip; iPad mini’nin performansında çok büyük bir artış sağlıyor. Ayrıca iPad mini’nin önceki nesliyle karşılaştırıldığında; 6 çekirdekli CPU yüzde 40, 5 çekirdekli GPU ise yüzde 80 performans artışı sağlıyor. İPad mini’deki A15 Bionic, grafikler açısından zengin oyunlardan tasarımcılar, pilotlar, doktorlar ve daha fazlası tarafından kullanılan profesyonel uygulamalara kadar en zorlu görevlerin bile üstesinden geliyor. Güçlü performansı ve kompakt tasarımıyla; iPad mini kullanıcıların yanlarında götürebileceği en gelişmiş araçtır.

Gelişmiş yapay öğrenme (ML) işlevleri CPU’daki 16 çekirdekli Neural Engine ve yeni ML hızlandırıcıları; ML görevlerini önceki modele göre 2 kat daha hızlı yerine getirmesini sağlıyor. Neural Engine, CPU ve GPU ile birlikte; uygulamaların görüntü tanıma ve doğal dil öğrenme gibi yeni nesil deneyimler sunmasını sağlıyor. İPadOS 15 ile gelen yeni ML özellikleri arasında; fotoğraflardaki kullanıcının üzerinde işlem yapacağı metinleri tanımak için aygıt içi akıllı teknolojilerden yararlanıyor. Hatta, fotoğraflardaki metinleri yedi farklı dile çeviren Canlı Metin özelliği de yer alıyor.

Yeni gelişmiş kameralar

iPad Pro’daki Ana Sahne deneyimi şimdi iPad mini’de de sunuluyor. Bu sayede kullanıcılar daha çekici görüntülü görüşmeler yapabilecekler. Yeni bir 12 MP sensöre sahip Ultra Geniş ön kamera; çok daha geniş görüş alanı sayesinde Ana Sahne; kullanıcılar hareket ettikçe süjeyi kadrajda tutmak için otomatik olarak pan yapıyor. Başkaları katıldığında kamera onları da algılıyor. Hatta görüntüyü onları da kolayca konuşmaya katmak için sorunsuz bir şekilde uzaklaştırıyor.

Arka kamera şimdi daha net ve canlı fotoğraflar çekmek için; Focus Pixels özellikli 12 MP sensöre ve daha büyük bir diyaframa sahip. Arka kamerada loş ışıkta fotoğraf çekmek için; mükemmel seçenek olan True Tone Flash da yer alıyor.

Fiyat

iPad mini’nin Wi-Fi modelleri 7199 TL; Wi-Fi + Cellular modelleri 9299 TL başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor. Yeni iPad mini, 64 GB ve 256 GB konfigürasyonlarıyla; pembe, yıldız ışığı, mor ve uzay grisi renk seçenekleriyle geliyor.

 

Exit mobile version