Siyasi İçerikli Reklamlar Twitter’dan Siliniyor

Twitter yeni özellikler

Twitter, çok tercih edilen bir platform ve adayların mesajlarını geniş bir alana yaymaları için değerli bir yol. Ancak gelecek aydan itibaren seçilen yetkililer ve adaylar, tüm bu trafiğin organik olarak geldiğinden emin olmak zorunda kalacaklar. Çünkü politik reklamlar için para ödemelerine izin verilmeyecek.

Twitter CEO’su Jack Dorsey görünüşe göre şu anda Facebook’u kapsayan tartışmalara bir göz attı ve bunun bir parçası olmak istemediğine karar verdi.

Twitter ve Facebook ters düştü

Yasak sadece adaylar ve kampanyaları için değil, aynı zamanda herhangi bir grup tarafından “reklam yayınlamak” için de geçerli. Dorsey, siyasi reklam yasağının olumsuz algılanmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca bunu bir fırsat olarak da görmenin mümkün olduğunu söyledi.

Twitter tarafından alınan bu karar, Facebook kararından hemen sonra geldi. Mark Zuckerberg, “Bir demokraside, insanların kendileri için oy kullanabilecekleri veya oy kullanamayacakları politikacıların ne dediklerini görmeleri gerektiğine inanıyorum” dedi. Twitter ise bunun tam tersini düşünüyor.

Exit mobile version