Siri mi Daha İyi, Google Asistan mı?

Siri mi daha iyi, Google asistan mı? Bu kıyaslamayla kişisel asistanlık konusunda hangisinin diğerinden daha üstün olduğunu öğrenin.

Siri mi daha iyi, Google asistan mı? Bu soru, Google’ın mı yoksa Siri’nin mi özellik bakımından daha üstün olduğunu merak edenlerin sorduğu soruların başında geliyor.

Siri de Google Asistan da günlük yaşamımızda bize yardımcı olmayı amaçlıyor. Her ikisini de kullanmak için onları destekleyen bir cihazdan fazlasına ihtiyacımız yok. İkisi de ne zaman onlara bir soru sorarsak ya da komut verirsek bize anında yanıt verir ya da komutumuzu uygular.

Dışarıdan bakıldığında ikisi de birbirinin yaptığı temel işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Peki, birinin diğerine kıyasla hiç mi üstün yanı yok? Elbette ki var. Siri ve Google Asistan karşılaştırmasında tam da bu farkları ele alacağız.

Siri ve Google Asistan Karşılaştırması: Farkları Neler?

Siri ve Google Asistan’ın farkları bu şekilde özetlenebilir. Dilerseniz hemen aşağıda bu farkları daha detaylı bir şekilde ele alalım ve hangisinin kullanılmasının daha iyi olacağını belirleyelim.

Siri ve Google Asistan Karşılaştırması: Farkları Neler?

1. Uyumluluk

Google Asistan, söz konusu uyumluluksa doğrudan öne çıkan bir asistan. Android işletim sistemli telefonlarda yerleşik olarak gelir fakat iOS işletim sistemli cihazlara sonradan yüklenmesi gerekir. Siri ise sadece Apple’ın cihazlarında çalışır.

2. Komutu Anlama

Siri de Google Asistan da komutu anlama ve yerine getirme konusunda çok iyi bir iş çıkarıyor. Örneğin Google’ın asistanına seyahat ile ilgili bir soru sorarsanız sorunuzu doğrudan cevaplar.

Siri genellikle mesajlarınızı ve çağrılarınızı yönetme, sesinizi tanımakta çok iyi bir iş çıkarır. Google’ın asistanı ise trafik ve seyahat başta olmak üzere günlük yaşantınızı kolaylaştıracak tüm çözüm yollarınızı size bir arada sunar.

Apple’ın kullanıcılara sunduğu kişisel asistan, sadece kullanıcının sesini alır ve diğer sesleri duymaz. Google’ın kişisel asistanı ise tüm sesleri duyar ve verilen komutları yerine getirir.

3. Bağlam

Google Asistan’a bugün havanın nasıl olduğunu sorduğunuzda size bugünün hava durumunu gösterecek. Mikrofonu kullanarak “Ya yarın nasıl olacak?” diye bir soru sorarsanız ertesi günün hava durumunu sunacak. Bu, Google’ın asistanın bağlam konusunda çok daha iyi olduğu anlamına geliyor.

4. Sohbet

Sohbet konusunda ikisinin de aynı seviyede olduğu söylenebilir fakat Google Asistan, bağlam konusundaki üstünlüğünü sohbet tarafında da çok iyi bir şekilde gözler önüne seriyor. Örneğin asistandan bir fıkra anlatmasını istediğinizde size fıkra anlatır, bir tane istediğinizi söylerseniz bir fıkra daha anlatır.

Siri vs. Google Asistan: Siri mi Daha İyi, Google Asistan mı?

Siri’yi mi yoksa Google Asistan’ı mı tercih edeceğinize başta cihazınız, daha sonrasında ise siz karar vereceksiniz. iOS, iPadOS ya da macOS destekli bir cihaz kullanıyorsanız o zaman Siri’yi kullanmalısınız. Tabii ki bu Apple’ın akıllı ev ürünlerini kullanmıyorsanız değişir. Ne de olsa iPhone gibi Apple cihazlarına da Google Asistan’ı yükleyebiliyorsunuz.

Google Asistan, yukarıdaki karşılaştırmadan da anlaşılabileceği üzere Siri’ye göre biraz daha akıllı. Daha çok üçüncü taraf cihazla uyumlu ve söylenenleri Siri’ye kıyasla biraz daha iyi anlıyor.

Komutlarınızı doğrudan yerine getirecek bir asistanınızın olmasını istiyorsanız Google Asistan, sizin için en iyi kişisel asistan olacaktır. Sadece sizi dinleyen, diğer sesleri duymayan asistan istiyorsanız da Siri’yi seçmelisiniz.

Exit mobile version