Sinovac Web Sitesi Hackerlar Tarafından Ele Geçirildi

2020 yılını adeta kabusa çeviren koronavirüse karşı aşı üreten Sinovac web sitesi Türk hackerlar tarafından ele geçirildi. İşte konuyla ilgili merak edilen bütün detaylar.

Sinovac, bildiğiniz üzere Türkiye’ye aşı getirmeyi planlayan şirket olarak biliniyor. Küresel çapta yaklaşık olarak 1,5 milyon insanın ölmesine neden olan bu salgın, en nihayetinde Türkiye’de de ciddi bir kayıp yaşamamıza neden oldu. 2020 yılını tamamen mahveden salgın için aşı çalışmaları devam ediyor.

Aşı için Almanya ve ABD gibi ülkelerde son derece etkili örnekler üretildi. Ancak Çin bu konuda alternatif oluşturmayı başardı. Türkiye’ye aşı göndermeye başlayan şirket ise siber saldırıya uğradı.

Sinovac web sitesi hackerlar tarafından fotoğraflarla dolduruldu

Yapılan saldırı ile birlikte, şirketin web sitesi fotoğraflar yüzünden kullanılamaz hale geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CoronaVac olarak bilinen bu aşının devlet malzeme ofisi tarafından direkt olarak alacağını söylemişti. Ancak bu şirket, “Keymen isimli bir firma üzerinden satış yapılacağını söyledi.

Sinovac web sitesi hackerlar

Muhtemelen bu durum Türkiye’deki hackerlar tarafından fark edildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamaları burada etkileyici rol oynamış olabilir. Ancak yine de kesin bir şey söylemek doğru değil. Bu web sitesinin neden ele geçirildiği henüz tam olarak bilinmiyor.

Aşıların Türkiye’ye gelmeye başladığı şu vakitlerde, web sitesinin fotoğraflara doldurulmuş olması ve kullanılamaz hale gelmesi üzücü bir durum. Ülke olarak bu aşılara fazlasıyla ihtiyacımız var. Peki sizce Hacker grubu neden koronavirüs aşı web sitesini ele geçirmek istedi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version