Signal nedir, nasıl kullanılır ve Signal güvenli mi gibi sorular, WhatsApp’ın gizlilik politikasında değişikliğe gitmesi ile 2021 yılında milyonlarca kullanıcı tarafından cevabı en çok merak edilen sorular arasında yer aldı.
Pek çok kullanıcı, WhatsApp’ın attığı adımdan sonra Signal kullanmaya başlasa da çoğu kullanıcı da kendisi için sakıncalı olabilecek mesajlaşma uygulamalarını kullanmamak için derinlemesine bir araştırma yapıyor.
Bu makalede tam olarak bu nedenden ötürü Signal’in ne olduğunu açıklayıp ne kadar güvenilir olduğuna değineceğiz.
Signal Nedir, Ne İşe Yarar?
Signal, WhatsApp Messenger gibi mesajlaşma uygulamasıdır. Arkadaşlarınız, aile üyeleriniz ile iletişimde kalmanızı ve bunu yaparken mesajların alıcı ve göndericinin dışında kimse tarafından okunmamasını sağlar.
Son birkaç yılda dünya çapında en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri hâline geldi. Siber güvenlik uzmanlarından teknoloji devi şirketlerin başındaki kişilere kadar herkesin olumlu yaklaştığı bir uygulama oldu.
Başlangıçta siber güvenlik söz konusu olduğunda akıllara gelen bir numaralı uygulama, kullanıcıların gösterdiği yoğun ilgiden sonra grup sohbetleri ya da bire bir iletişimler için vazgeçilmez bir uygulamaya dönüştü.
Signal’in öne çıkmasının başlıca nedenleri arasında güvenlik ve özellikler vardır. Uygulama, dijital dünyada giderek daha sık takip edildiğimiz bugünlerde konuşmalarımızın okunmaması için büyük bir görev üstleniyor. Bunu yaparken de özellik yelpazesini olabildiğince geniş tutmaya çalışıyor.
Signal Güvenli mi?
Signal, birçok mesajlaşma uygulamasından daha güvenlidir çünkü gerçek bir uçtan uca şifreleme kullanır. Bu da başkaları tarafından mesajlarınızın okunmasının önüne geçer. Öyle ki mesajlarınızı Signal bile okuyamaz.
Gizli sohbetler için de uçtan uca şifreleme sunan Signal, Telegram’dan farklı olarak bu özelliği varsayılan olarak etkin bir şekilde sunuyor. Bu da kullanıcıların gizlilik için ayrıyeten bir adım atmasının önüne geçiyor.
Aslına bakacak olursanız WhatsApp da Signal’in kullandığı uçtan uca şifreleme yöntemini kullanıyor ancak kişisel veri güvenliği söz konusu olduğunda şüphe ile yaklaşılmaya başlanan bir şirket olan Meta’ya ait olduğu için çok fazla önerildiği görülmüyor.
Meta’nın sunduğu hizmetlerden para kazanmak için attığı agresif adımlar da kullanıcıların uygulamaya olan güvenini her geçen gün biraz daha zayıflatıyor. En nihayetinde ise kullanıcılar Signal, Telegram gibi alternatiflere yönelmekten başka bir çare bulamıyor.
Yorum Yap