Sigma 85mm 1.4 DG HSM Art

“Art” adıyla, Sigma’nın 85mm 1.4 DG HSM Art‘ı iyi bir yelpazeye sahip. Profesyonel seviyede kullanım için tasarlanan 85mm inanılmaz geniş f/1,4 diyaframa sahip ve benzer özelliklere sahip büyük marka objektiflerden birkaç yüz dolar daha ucuz. Ancak, teknik özellikler listesinin baş döndürmesi, özellikle de merceklerle mükemmel görüntülere dönüşmeyebiliyor. Orijinal kameraları üçüncü parti lenslerle kullanmak insanı hep duraksatır biraz. Ancak Sigma Art 85mm ile iki portre seansından sonra önlemin yanlış olduğunu gördük; objektif mükemmel bir performans ve kaliteye sahip.

Nikon, Canon ve Sigma kameralar için hazır olan objektif, tam çerçeve kameralar için üretilmiş. Ayrıca 110 mm’lik eşdeğer bir odak uzaklığı sağlayan “crop” sensörlü kameralarla kullanılabilir. Sigma 85mm Art’ı, crop sensörlü bir kamera olan Nikon D7200’de kullandık.

 

Tasarım ve Performans
Sigma’nın yüksek kalitedeki serisinin bir parçası olarak, 85mm’lik Art, yapı ve dayanıklılık söz konusu olduğunda bir tarz değil. Lensin gövdesi büyük oranda metalden oluşturulmuş – odak uzaklığı görüntüleme penceresi ve manuel-otofokus anahtarının olduğu alan bir istisna. Odak halkası sırtları için tutulması kolay olan lastik bir tutamak kullanılmış. Lens, güzel bir taşıma çantası, objektif kılıfı ve objektif kapağı ile birlikte geliyor – her üçü de objektifin ileri teknolojik yapısına uygun.

Diğer 85mm lenslerle karşılaştırıldığında, Sigma’nın ön bileşeni oldukça büyük, 86mm filtre boyutuna ihtiyaç duyuyor. Bu boyut çok yaygın değil; bu da filtreleri bulmayı biraz daha zor hale getirir; imkansız da değil, özellikle de üst seviyede, ancak bu filtreler nispeten pahalı olacaktır. Bu lens seviyesinde beklendiği gibi, lens odaklanırken ön taraf dönmez; bu, polarize filtre ile çekim yaparken yararlı bir özellik.

85mm’lik Art, boyutu ve ağırlığı ile bir telefoto zoom ile çekim yapıyormuş hissi uyandırıyor – Nikon’un 70-200mm f/4’ü bundan yarım kilo daha hafif. Bir dereceye kadar, kaliteli yapısı ile büyük bir f/1.4 diyaframı birleştirdiğinizde bu olabilir, ancak bu lensin ağır tarafta olduğunu belirtmek gerekir. İki portre seansı boyunca Nikon ve Sigma lensleri arasında geçiş yapmak sorunsuzdu. üçüncü parti lenslerden biraz korkulur, hatta optik açıdan mükemmel olsalar da, birinci parti seçenekleri gibi hızlı veya doğru odaklanamayabilirler. 85mm’lik Art hızlı ve sessiz otomatik odaklama ile bu testi geçti. f/1.4 diyafram ile dar alan derinliği, odaklama hatalarına pek izin vermiyor, ancak ne kadar az görüntüyü çöpe atmamız gerektiğine şaşırdık, hatta geniş açı çekim yaparken bile. Otomatik odaklama sistemi D7200 ile çok iyi çalıştı. 

 

Görüntü kalitesi 

85mm’lik Art, keskin nesneler ve temiz bokeh arasında güzel bir karışım sağlıyor. Bu f/1.4″lük diyafram, biraz yumuşak kirpikler elde etmek için yeterince dar bir alan derinliği üretirken, geniş bir açık diyafram kullanırken bile objektifin yakaladığı görüntülerden etkilendik. Objektif, makro sınıflandırmasına sahip olmamasına rağmen, o kirpiklerdeki su tanelerini büyütmek ve ayırmak için yeterince keskindi.

Artıları
•    Mükemmel f/1.4 maksimum diyafram
•    Keskin performans, ağırlık ayrıntılarda
•    Dayanıklı yapı
•    Sessiz otomatik odaklanma
Eksileri

•    Ağır
•    Büyük 86mm filtre yuvası boyutu 

Sigma 85mm 1.4 DG HSM Art Fiyatı: 4,280 TL

Exit mobile version