En İyi 10 Şifre Yöneticisi

En iyi şifre yöneticisi programı nedir? Hazırladığımız listede şifrelerinizi saklayabileceğiniz başarılı hizmetler yer alıyor.

Şifre yöneticisi programı, kullanıcıların parolalarını güvenli bir şekilde saklayabilmesine yardımcı olur. Şifrelerinizi hatırlama noktasında sorun yaşıyorsanız, hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz. Aşağıda birbirinden başarılı programlar yer alıyor.

Şifre Yöneticisi Programları Neler?

Şifre Yöneticisi-1

1. Bitwarden

İki faktörlü kimlik doğrulama özelliğine sahip olan Bitwarden üzerinden parolalarınızı saklayabilirsiniz. Biyometrik oturum açma desteğinin yer aldığı programda tarayıcı eklentisi desteği de yer alıyor.

Güvenilir şifre saklama programı olan Bitwarden’ın Windows, Mac, iOS, Android, Linux sürümleri mevcuttur. Açık kaynak kodlu yazılımın ücretsiz ve ücretli versiyonları bulunuyor. Hizmetin ücretli versiyonu uygun fiyata sahiptir.

2. LastPass

Windows, Mac, iOS, Android, Linux ve Chrome OS için geliştirilen LastPass, çok kolay bir kullanıma sahiptir. İki faktörlü kimlik doğrulama desteğine sahip olan hizmet, özellik bakımında zengindir. Programda tarayıcı eklentisi desteği de bulunuyor.

3. Dashlane

Cihazlar arasında senkronizasyona sahip olan Dashlane’de tarayıcı eklentisi, form doldurma, biyometrik oturum açma gibi pek çok özellik yer alıyor. Ücretsiz sürümde tek cihazda en fazla 50 şifre saklayabilirsiniz. Hizmetin ücretli versiyonunda ise VPN dahil birçok avantaj mevcuttur.

4. 1Password

İlk olarak 2005 yılında Mac’ler için geliştirilen 1Password, şu anda Windows, Android ve iOS için uygulamaların yanı sıra popüler tarayıcılar için uzantı desteği sunuyor. Dünyada 15 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan hizmette ücretli versiyonun yanı sıra 14 günlük deneme sürümü de bulunuyor.

Kullanıcı dostu arayüze sahip olan 1Password hizmetinin ücretli versiyonunda sınırsız parola ve cihaz senkronizasyonu, 1 GB güvenli belge depolama ve 7/24 e-posta desteği gibi avantajlar içeriyor.

5. Keeper

Gelişmiş güvenlik sunan Keeper, çevrim dışı mod desteğine sahiptir. Bu sayede uygulamayı internet bağlantısı olmadan da kullanabilirsiniz. Form doldurma ve biyometrik oturum açma gibi özellikler sunan hizmetin Windows, Mac, iOS, Android, Linux ve Chrome OS sürümleri yer alıyor.

6. NordPass

Basit bir kullanıma sahip olan NordPass’te iki faktörlü kimlik doğrulama, otomatik form doldurma, tek tık ile şifre kaydetme, kayıtlı parolaları cihazlar arasında senkronize etme gibi pek çok özellik sunar.

Klasör oluşturma seçeneğine sahip olan program, parolalar için sınırsız depolama sunar. Windows, macOS, Linux, iOS ve Android platformlarında bulunan programda Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera ve Safari dahil popüler tarayıcılar için eklenti desteği mevcuttur.

7. KeePassXC

Açık kaynak kodlu şifre saklama programı KeePassXC, 256-bit AES şifreleme teknolojisini destekler. Çevrim dışı modunu destekleyen hizmet, internet bağlantısı olmadığı zamanlarda da kullanılabilir. Başarılı hizmetin Windows, Linux ve macOS versiyonları bulunuyor.

8. RememBear

Çoğu parola saklama hizmeti gelişmiş özellikler odaklanırken RememBear, sadelik ve basit kullanım sunar. Başarılı arayüze saihp olan program macOS, Windows, Android ve iOS platformlarında yer alıyor. Yazılım ayrıca tarayıcı eklenti desteğine de sahiptir.

Kolay bir kullanıma sahip olan RememBear’da hem ücretsiz hem de ücretli versiyon mevcuttur. Ücretsiz sürümde yalnızca bir cihaz desteği vardır. Bu sürümde ayrıca yedekleme ve senkronizasyon özelliği bulunmuyor. Ücretli sürüm ise bunlar dahil birçok özelliği içeriyor.

9. RoboForm

Ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı seçenek sunan RoboForm’da tek tıkla hesaba giriş yapma, kolayca şifre kaydetme, çevrim dışı erişim, platformlar arası senkronize gibi birçok özellik içerir. Kolay kullanıma sahip olan programın kurulumu da basittir.

Hizmetin ücretsiz versiyonunda platformlar arası senkronizasyon, bulut yedekleme ve iki faktörlü kimlik doğrulama gibi çeşitli özelliklerden yoksundur. Veriler, her iki sürümde de PBKDF2 SHA256 ve AES256 bit şifreleme teknolojisi ile korunuyor.

10. Myki

Kişisel kullanım için ücretsiz olan Myki’de yer alan şifreler, sunucular yerine kullanıcıların cihazlarında saklanır. Platformlar arası senkronizasyon yapabilme seçeneği sunan programda otomatik form doldurma gibi özellikler sunar.

Windows, Mac, iOS, Android ve Linux platformlarında yer alan Myki adlı program Chrome, Safari, Firefox, Edge ve Opera tarayıcıları için uzantı desteğine sahiptir.

Yukarıdaki listede en iyi şifre yöneticisi hizmetleri yer alıyor. Bu programlara dair düşüncelerinizi yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz. Ayrıca internet hızı arttırma yöntemleri yazımıza da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version