Siemens ve Microsoft Yapay Zeka İçin Birlikte Çalışacak

Siemens ve Microsoft, insan ve makine iş birliğinin sağladığı avantajları yaygın hâle getirmek için aynı projede çalışacak.

Siemens ve Microsoft Yapay Zeka İçin Birlikte Çalışacak

Siemens ve Microsoft, Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre salı günü üretkenliği ve insan ve makine iş birliğini arttırmak için yapay zekayı kullanacakları ortak bir projeyi duyurdu.

Siemens Industrial Copilot programı, iki şirketin üretim, ulaşım ve sağlık sektörlerinde üretken yapay zekayı kullanmak için birlikte çalışmasını sağlayacak.

Siemens ve Microsoft Aynı Yapay Zeka Projesinde Olacak

Siemens, Alman otomotiv tedarikçisi Schaeffler AG’nin Siemens Industrial Copilot’u benimseyen şirketler arasında yer aldığını söyledi. Siemens’in kendisinin de tedarikte bulunacağı ortaklıkla ilgili herhangi bir para miktarı açıklanmadı. Proje ile üretim ve bakım işlerini yönetirken yardımcı olacak yapay zekalı bir sistem geliştirmeyi amaçlanıyor.

Siemens tarafından toplanan bilgiler inceleniyor, müşterilerin karmaşık kodları hızla oluşturmalarına, iyileştirmelerine, hatalarını ayıklamalarına ve fabrikalarında ve diğer tesislerinde simülasyon sürecini kısaltmalarına yardımcı oluyor.

Schaeffler, mühendislerinin robotlar gibi endüstriyel otomasyon sistemlerini programlamalarına yardımcı olmak için üretken yapay zekayı kullanıyor. Siemens, daha önce tamamlanması haftalar süren görevlerin artık birkaç dakika içinde tamamlanabileceğini söyledi.

Siemens CEO’su Roland Busch, bunun şirketlerin tasarım, geliştirme, üretim ve işletme yöntemlerinde devrim yaratma potansiyeline sahip olduğunu ve insan-makine iş birliğini daha yaygın hale getirmek mühendislerin kod yazma sürecini hızlandırmasına, inovasyonu arttırmasına ve iş gücü eksikliğini gidermesine olanak tanıdığını belirtti.

Peki, siz Microsoft ile Siemens tarafından yürütülen proje hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version