Şiddet İçerikli Oyunlar Saldırganlığı Artırıyor Mu?

Bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma ile birlikte, şiddet içerikli oyunlar saldırganlığı artırıp artırmadığı kontrol edildi. Hadi gelin araştırma sonuçlarına birlikte bakalım.

Oyunların önemli bir bölümü şiddet içerikli ve bu durum bilim insanlarının dikkatini çekiyor. Bazıları şiddet içerikli oyunların en azından ilerleyen yaşlarda şiddet eğilimli olmaya neden olabileceğini ifade ediyor. Yaklaşık olarak 10 yıldır devam ettirilen bir araştırma, zaten bunu kesin olarak bir sonuca vardırma üzerine kuruluydu.

Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucunda, ortaya çok ilginç detaylar çıktı. Mesela küçük yaştaki çocuklar ne kadar fazla oyun oynarsa oynasın, şiddet eğilimli olmuyor. Yani Grand Theft Auto gibi oyunlar bu konuda suçsuz.

Şiddet içerikli oyunlar saldırganlığı hiçbir şekilde etkilemiyor

Yapılan çalışmalar hem alım gücü yüksek hem de düşük olan bölgelerde gerçekleştirildi. Avrupa ve ABD gibi ülkelerde yaşayan çocukların şiddet içerikli oyunlar nedeniyle değişip değişmediği incelendi. Aynı zamanda Kafkasya kökenli çocuklarda da böyle bir eğilim olup olmadığı gözlemlendi.

şiddet içerikli oyunlar

Yapılan çalışmalarda alım gücü değişmesine rağmen yine de saldırganlık ile ilgili herhangi bir değişiklik olmadı. Kafkas çocuklarda anksiyete gibi bazı belirtiler ortaya çıktı. Bu nedenle oyunların sebep olduğu etkiler yeniden araştırılacak.

Günlük hayatta uzun saatler boyunca oyun oynayan çocuklar elbette durumdan kötü bir şekilde etkileniyor. Ancak bu şiddet bağımlısı oldukları anlamına gelmiyor. Bu nedenle birçok uzman çocukların sadece belirli saatlerde oyun oynamasını öneriyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Exit mobile version