Siber Saldırılara Açık İşletmeler Hangileri? Bu Sektörler Büyük Tehlike Altında!

Önümüzdeki sene küresel ölçekte 6 trilyon dolarlık zarar ortaya çıkarması beklenen siber saldırılara açık işletmeler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Bu işletmeler önlem almazsa büyük güvenlik sorunları yaşamaya devam edecek.

Siber saldırılar geçmiş yıllara oranla yaklaşık %30 civarında artış gösterdi. Her ne kadar bu rakamlar küçük gelse bile yine de durum sanılandan çok daha vahim. Birçok işletme konuyla ilgili şikayette de bulunmuyor. Bu nedenle siber saldırıların çok önemli bir bölümü eksik kalıyor.

Siber saldırılara açık işletmeler bakın hangileri oldu

Günümüzde siber saldırıların en büyük nedeni ele geçirme olarak başlıyor. Sistemler ele geçirildikten hemen sonra saldırganlar belirli bir para karşılığında o sistemi vermek istediklerini söylüyor. Ancak bunun net bir garantisi yok.

siber saldırılara açık işletmeler

Geçtiğimiz yılın ilk yarısında 4.1 milyar dolar veri kaydı sızıntı ile ortaya çıktı ve bu durum tahmin edilenden çok daha fazla. Danışmanlık, Giyim ve Aksesuar, Eğitim, Teknoloji en fazla risk barındıran gruplar içerisinde yer alıyor. Giyim ve Aksesuar, Danışmanlık, Menkul Kıymetler ve Borsa en fazla saldırıya uğrayan diğer işletmelerdir.

Bu tür işletmelere saldırı nedenlerini az ya da çok tahmin edebilirsiniz. En fazla paranın döndüğü bu tür işletmeler sürekli saldırı altında.

Tüm bu işleri yapan şirketlerin çok daha fazla dikkatli olması şart. Aksi halde beklenmeyen problemler ardı ardına gelecektir. Sizce güvenlik anlamında neler yapılmalı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version