Shutterstock Benzeri Siteler

Shutterstock benzeri siteler arıyor ama aynı kalitede bir web sitesi bulamıyor musunuz? Bu liste size yardımcı olacaktır.

Shutterstock Benzeri Siteler

Stok görsellere özellikle internet üzerinden çalışan içerik yazarlarının, video içerik üreticilerinin, pazarlamacıların ve hatta tasarımcıların ihtiyaç duyabiliyor. Shutterstock benzeri siteler ise size bu konuda çok yardımcı olabilir.

Shutterstock, milyonlarca yüksek kaliteli fotoğraf, vektörel grafik ve illüstrasyon bulmanıza yardımcı olabilecek büyük içerik kütüphanesine sahiptir ama bazı kullanıcıların zaman zaman farklı kaynaklara da yönelmesi gerekebiliyor.

Uzun zamandır söz konusu hizmeti kullanıyorsanız iyi bir alternatif bulmak sizin için zor olabilir. Bu listede yer alan web siteleri ise en az Shutterstock kadar kaliteli stok görseller sunan sitelerden oluşuyor. Söz konusu siteleri aşağıdan detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Shutterstock Benzeri Siteler Listesi

Shutterstock gibi web sitesi arayanların yukarıdaki hizmetlere mutlaka göz atması gerekiyor. Bunların sunduğu avantajları aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Depositphotos

Depositphotos sadece fotoğraf sunmakla sınırlı kalan bir hizmet değildir. Telifsiz video, vektör, illüstrasyon, müzik ve çok çeşitli şablonlar bulmanıza yardımcı olur. Bu web sitesinde pek çok projeye uygun olabilecek telifsiz görsel ya da sesli içerik keşfedebilirsiniz. Arama aracı oldukça gelişmiştir, bu nedenle aradığınızı bulmanızı inanılmaz kolaylaştırır.

iStock

iStock, uzman kişiler tarafından hazırlanan stok içeriklerden oluşan büyük bir kütüphaneye sahip bir hizmettir. Bütçenize uygun fiyat karşılığında hedef kitlenizi etkileyecek görsel ve videolar bulabilirsiniz. Üstelik aradığınız görseli sayfalarca görselin içinde kaybolmadan elde edebilirsiniz. iStock, bunun için yapay zekâ destekli bir arama aracı kullanıyor.

Unsplash

Unsplash, dünyanın dört bir yanındaki fotoğrafçılar tarafından yüklenen herkese açık ücretsiz fotoğraf ve videolar sunan bir platformdur. İçerikleri için görsellere ihtiyacı olanların yanı sıra fotoğrafçılık becerilerini büyük bir kitleyle paylaşmanın da en iyi yollarından biridir.

Bu platformdaki çoğu fotoğrafçı çektiği görüntüleri hem ticari hem ticari olmayan amaçlar doğrultusunda kullanılmasına izin verin.

Milyonlarca ücretsiz görüntüye sahip harika bir kaynaktır. Bunların büyük bir kısmının kullanımı belirli koşullar altında ücretsizdir.

Pixabay

Pixabay, telifsiz HD fotoğraflar, videolar, illüstrasyonlar, vektörler, sesler, müzikler bulmak için en iyi platformlardan biridir. Tüm içerikler Pixabay lisansı altında yayımlanır. Platformdaki içerikler için ücret ödemeye gerek yoktur fakat görselleri hiçbir değişiklik yapmadan satmak gibi davranışlar yasaktır.

Tanınabilir kişilerin olduğu fotoğraflara da dikkat etmek gerekiyor. Bunları ticari bir amaçla kullanmadan önce o fotoğrafı paylaşan kişi ile iletişime geçmeniz gerekebilir. Daha fazla bilgi için Pixabay lisansını incelemeniz önerilir.

Freepik

Freepik hem ücretli hem ücretsiz görseller bulabileceğiniz bir web sitesidir. Platformda yer alan ücretsiz görüntüleri ücretsiz filtreleme yoluyla keşfedebilirsiniz. Bunları ücretsiz olarak kullanmak isterseniz Freepik’e atıfta bulunmanız gerekeceğini unutmayın. Örneğin bir yazıda kullanırsanız fotoğrafın altında ya da yazının herhangi bir kısmında kesinlikle atıfta bulunmalısınız.

Exit mobile version