En İyi Sherlock Holmes Filmleri

Mutlaka izlenmesi gereken Sherlock Holmes filmleri neler diyorsanız sizin için bazı film tavsiyelerimiz var.

Sherlock Holmes filmleri sayı bakımından oldukça fazla olsa da Arthur Conan Doyle’un oluşturduğu karakter Holmes’u en iyi yansıtan filmleri içeren bir liste oluşturmak o kadar da kolay değildir.

Holmes karakterinin ele alındığı ilk film çok kısa bir filmdi. Seneler geçtikçe bu karakter daha farklı yorumlanmaya başlandı. Bunun sonucunda ise seyirciler çeşitli çeşitli Holmes’lar izledi. Peki, bunların içinden hangileri dünya çapında büyük bir beğeni kazandı? Bu liste, tam olarak bu sorunun cevabını veriyor.

İzlemeniz Gereken Sherlock Holmes Filmleri

İzlemeniz Gereken Sherlock Holmes Filmleri

1. Young Sherlock Holmes

Gençlik türünde bir Sherlock Holmes filmi izlemeye ne dersiniz? Bu film, John Watson ile Sherlock Holmes’un tanışmasından tutun da dünyanın muhtemelen en iyi ikilisinin içine sürüklendiği maceralara kadar alışagelmişin dışında bir yorum katıyor.

Yaklaşık bir buçuk saatlik uzunluktaki bu film, seksenlerin ortasında izleyicilerle buluşmuştur. IMDB puanı ise 24.03.2022 itibarıyla 6,8’dir.

2. The Adventures of Sherlock Holmes

Sherlock Holmes’un Maceraları ya da The Adventures of Sherlock Holmes, Young Sherlock Holmes’tan çok daha eski bir tarihte seyircilerle buluşmuş bir filmdir. Film, bir buçuk saate yakın bir uzunluktadır.

Filmde iki büyük zekâ Holmes ile Moriarty karşı karşıya geliyor. Moriarty, delil yetersizliğinden ötürü serbest kalıyor. Holmes ise Moriarty’nin peşinden gidiyor.

3. Enola Holmes

Bu tam olarak bir Sherlock Holmes filmi sayılmaz. Film, Sherlock’un kız kardeşi Enola’nın etrafında dönüyor fakat filmde Sherlock da yer alıyor. Bu karakteri ise Henry Cavill canlandırıyor. Filmin uzunluğu, ilk iki filmin aksine yaklaşık 2 saattir. Sürükleyici bir film olduğunu belirtmek gerekiyor.

4. The Private Life of Sherlock Holmes

The Private Life of Sherlock Holmes, 1970 yapımı bir filmdir. Filmde bir kadın eşinin kaybolmasının ardından Holmes’u buluyor. Bu yardım talebi, Dr. Watson ve Holmes için yeni bir maceranın kapısını aralar.

5. Mr. Holmes

Mr. Holmes, Sherlock’un emekli olduğundaki hâlini gösteren bir filmdir. Filmde Sherlock, oğlu ile olaylardan uzak bir yerde kalıyor ancak farkında olmadığı bazı sorunları vardır.

Kendinizi Sherlock Holmes gibi hissetmek istiyorsanız cinayet çözme oyunlarına da göz atın!

Exit mobile version