SGK Hizmet Dökümü Sorgulama

sgk hizmet dökümü sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan çalışanlar, SGK hizmet dökümü sorgulamak istedikleri zaman internet sistemlerinden faydalanıp dökümü direk olarak indirebilirler. E-devlet hizmetleri son yıllarda daha fazla önem kazanmaya başlamıştır. Çok sayıda bilgi ve belge internet ortamına aktarıldığı için vatandaşların istediği zaman bunlara ulaşması da daha kolay hale gelmiştir. Sisteme giriş yapmak için kimlik bilgilerinizi kullanmanız yeterli olur. Bunun yanı sıra bazı sistemler için ekstradan şifre almanız gerekecektir. Hizmet dökümleri için de aynı durum geçerli olur ve kolay bir şekilde istediğiniz bilgilerin çıktısını alabilir ya da elektronik ortam üzerinde saklayabilirsiniz. Uzun yıllardan beri özel sektörde ya da kamuda çalışan vatandaşların bu dökümlere zamanla ihtiyacı olabilir. Önceden kurumlar vasıtasıyla belgelere ulaşmak mümkün olsa da, günümüzde bu durum tamamen değişmiş ve pratik hale getirilmiştir. Böylece kesintisiz sistemlerden günün her saatinde yararlanabilir, hizmet dökümünüzü alarak gerekli olan kurumlara verebilirsiniz.

Emekli olmak için kaç yıl daha çalışmam gerek?

SGK hizmet dökümü iş yerleri için veriliyor olsa da genel olarak bu dökümden emeklilik zamanı gelmiş kişiler yararlanırlar. Ayrıca emeklilik süresine ne kadar kaldığını ve kaç yıl daha faaliyet göstermesi gerektiğini öğrenmek isteyen kişiler de bu tabloyu kontrol edebilirler. Bu sayede herhangi bir kuruma gitmelerine gerek kalmaz ve bilgilerine kısa zamanda ulaşmış olurlar. Daha sonra emekli olmak için kaç yıl daha çalışmaları gerektiğini öğrenmiş olur, emeklilik zamanlarını hesaplayabilirler. İş değiştirmek isteyen vatandaşlar da bu dökümlere ihtiyaç duyacaklardır. Bazı iş yerleri işe alacak oldukları kişilerden bu belgeleri getirmesini isteyebilirler. Ayrıca birkaç yılda düzenli olarak belge toplayan kurumlar da vardır. Gerek olduğu zaman buna kolayca ulaşmak herkes açısından önemli bir durumdur ve e-devlet hizmetleri de bu işlemi daha pratik hale getirmek konusunda vatandaşlara yarar sağlar.

SGK hizmet dökümü sorgulamak için tıklayın

SGK hizmet dökümü almak için…

SGK hizmet dökümü almak için herhangi bir işlem yapmanıza gerek olmaz. Kısa ya da uzun vadeli bütün çalışmalarınız İnternet ortamına aktarılır. Sisteme giriş yaptığınızda direk olarak karşınıza çıkar ve detaylı şekilde bilgi edinmeniz de sağlanmış olur. Daha sonra bu belgeleri indirebilir ya da kayıt altına alabilirsiniz.

Exit mobile version